Hur döljer jag mitt besök

Om du delar dator med någon bör du ta bort de spår som du lämnar efter dig på internet, så att ingen annan ska kunna se vilka sidor du har varit inne på. Här läser du hur en tar bort spåren. Webbläsare är inställda på att komma ihåg de webbadresser som du varit inne på.

OBS! När du har rensat datorn och webbläsaren syns det inte längre vilka sidor du har besökt. Men en person som ofta använder samma dator eller samma inloggning som du har möjlighet att se att historiken har rensats eftersom andras användare också rensas. Du kan inte få tillbaka den information som du tar bort.

Om du inte vill att någon ska kunna se att du besökt en viss sida, måste du göra några inställningar. Här beskriver vi hur du rensar fyra av de vanligaste webbläsarna: Explorer, Firefox, Safari och Google chrome.

Google Chrome

Rensa privat information

  • Klicka på verktyg och välj ta bort webbinformation.
  • Välj ta bort från tidens början och kryssa i de rutor som du vill ta bort.

FIREFOX

Rensa information

  • Klicka på Verktyg.
  • Välj Rensa ut känsliga data. Här kan du välja att rensa bort allt eller vissa delar. Kryssar du i alla rutor rensas även dina lösenord.
  • När du har valt vad du vill rensa bort, klicka på Rensa nu.

Internet Explorer

Rensa privat information

  • Klicka på verktyg.
  • Välj Ta bort webbhistorik. Här kan du ta bort allt, även lösenord.
  • Du kan också välja vad du vill ta bort genom att klicka på knapparna ovanför ta bort allt.

Safari

Rensa privat information

  • Klicka på historik.
  • Klicka på visa all historik om du vill välja det du ska ta bort.
  • Om du vill dölja alla spår, väljer du rensa historik.