Uppsala Tjej- och Transjou Fackeltåg 8 mars! Tema Kroppspositivism. Feministsymbolen med en knuten näve, men handen håller i en brinnande fackla

Fackeltåg 8 mars! Kroppspositivism

Datum: 8 mars 2018 17:3019:00
Plats: Uppsala
Anmäl dig på Facebook: Fackeltåg 8 mars! Kroppspositivism

Välkommen att gå i Uppsala tjej- och transjours årliga fackeltåg på internationella kvinnodagen – 8 mars. Vi brinner för våra rättigheter – gör det du med!

Tema: ★ KROPPSPOSITIVISM ★ 
Tjejers, kvinnors och icke-binäras kroppar begränsas på många olika sätt. De ska täckas på rätt sätt, visas upp på rätt sätt och ta plats på rätt sätt – kroppsidealen genomsyrar hela samhället. Vi är trötta på det och ställer oss bakom kroppspositivism-rörelsen där vi själva väljer hur vi presenterar våra kroppar och väljer att ta plats när ingen plats ges. 

Vi måste synliggöra normer, ifrågasätta dem och förändra dem. Eftersom kroppen är vårt hem är den superviktig och vi måste ta hand om den på det sätt vi finner bäst. På internationella kvinnodagen 2018 väljer vi därför att uppmärksamma kroppspositivism. Gör det tillsammans med oss!

★ 17.30: Samling på domkyrkoplan (utanför domkyrkans huvudentré)
★ 18.00: Fackeltåget går genom centrala Uppsala för att avsluta vid Fyris Torg 
★ 18.15/30 (ca): Tal av Uppsala Tjej- och Transjour, Karin ”Kajjan” Andersson samt sång av Uppsala Feministkör – avslutas ca 19.00.

Facklor säljs på plats: 20 kr eller valfritt belopp över (kontant betalning eller swish)

Alla är välkomna!

★ PLAKATVERKSTAD! ★ 
Inför fackeltåget har vi två öppna plakatverkstäder! Kom och gör plakat som kommer göra fackeltåget ÄNNU bättre! Se separata event 22 februari och 1 mars!