Fråga jourjuristen

Porträttbild på jourjuristen Silvia Ingolfsdottir Åkermark

Silvia Ingolfsdottir Åkermark är Uppsala tjej- och transjours egen jurist. Hon tar emot frågor och funderingar från dig som är utsatt för brott och lämnar kostnadsfri juridisk rådgivning. Vilka rättigheter har jag som brottsoffer? Kan det vara en brottslig gärning jag utsatts för? Silvia kan svara på frågor om polisanmälan, polisförhör och rättegång. Ingen fråga är för stor eller för liten! 

Uppsala tjej- och transjours jurist nås lättast per mail jurist@uppsalattj.se eller telefon 070-731 15 25. Du får svar på ditt mejl inom en vecka.

Det går självklart bra att vara anonym. Inom såväl sin yrkesroll som sitt engagemang i Uppsala tjej- och transjour har Silvia tystnadsplikt, vilket innebär att du som hjälpsökande kan känna dig trygg i att allt du säger stannar hos henne.

Silvia Ingolfsdottir Åkermark

Silvia Ingolfsdottir Åkermark är advokat och driver egen byrå med sin man Johan Åkermark– Brottsbyrån advokaterna Åkermark. Hon är en av Sveriges mest erfarna advokater av att arbeta med sexualbrott och våld i nära relation. Tidigare arbetade hon som specialiståklagare inom de här områdena och nu jobbar hon främst som målsägandebiträde. Ett målsägarbiträde har som uppgift att ta tillvara den utsattes rättigheter i allt från polisförhör till att företräda hen vid rättegången.

Silvia har ett stort engagemang för utsatta unga personer och sätter alltid sina klienters intressen främst. Genom sitt arbete möter hon ofta unga traumatiserade målsägande och hon brinner för att stötta dem på bästa sätt.

De senaste åren har hon även föreläst för yrkesverksamma som jobbar med unga utsatta samt på advokatkurser om målsägandebiträdesrollen.

Mail: jurist@uppsalattj.se
Telefon: 070-731 15 25