Fråga jourjuristen

Porträttbild på jourjuristen Silvia Ingolfsdottir Åkermark

Foto: Angelica Klang 

Rebecca Mueller är Uppsala tjej- och transjours egen jurist. Hon tar emot frågor och funderingar från dig som är utsatt för brott och lämnar kostnadsfri juridisk rådgivning. Vilka rättigheter har jag som brottsoffer? Kan det vara en brottslig gärning jag utsatts för? Rebecca kan svara på frågor om polisanmälan, polisförhör och rättegång. Ingen fråga är för stor eller för liten!

Uppsala tjej- och transjours jurist nås på mejlen jurist@uppsalattj.se. Du får svar på ditt mejl inom en vecka.

Det går självklart bra att vara anonym. Inom såväl sin yrkesroll som sitt engagemang i Uppsala tjej- och transjour har Rebecca tystnadsplikt, vilket innebär att du som hjälpsökande kan känna dig trygg i att allt du säger stannar hos henne.

Rebecca Mueller

Rebecca Mueller är biträdande jurist på Advokatfirman Tiberg & Co. Hon har tidigare varit jourare i Uppsala tjej- och transjour och arbetat på Uppsala kvinnojour. Som biträdande jurist arbetar hon dagligen med unga personer som har blivit utsatta för någon form av brott. Om du har blivit utsatt för ett brott har du i många fall rätt till ett målsägandebiträde. Ett målsägandebiträde har som uppgift att ta tillvara den utsattes rättigheter i allt från polisförhör till att företräda hen vid rättegången.

Rebecca har ett stort engagemang för utsatta unga personer och sätter alltid sina klienters intressen främst. Genom sitt arbete möter hon ofta unga traumatiserade målsägande och hon brinner för att stötta dem på bästa sätt.

Mejl: jurist@uppsalattj.se