En tjej som är lite orolig

Hej! Jag har just börjat på en ny skola och fått en del nya kompisar osv. Jag har två problem angående dessa kompisar:

• Jag har hoppat över en klass, men alla utom en av mina kompisar är kortare än mig. Jag vila berätta för dem att jag är yngre, men hur ska jag göra?

• Vi har bara känt varandra i två dagar, men en av dem frågade om någon av oss hade fått mens. De andra som var med sa nej (hon som frågade också) och jag sa också nej, fast jag har fått min mens. Jag var påväg att rycka in och säga att jag hade fått min mens, men jag ville inte att de ska få veta att jag har ljugit (kommer förmodligen kännas lättare att säga det till dem om typ några månader eller så men jag vill att de ska veta eftersom att de är några av mina bästa vänner.) Hur ska jag kunna berätta för dem att jag ljög och faktiskt har fått mens?

Tack på förhand!

Svar

Hej!

Precis som du skriver så brukar det kännas lite svårt att berätta saker innan en känner varandra så bra. Jag tycker du är modig som känner att du vill berätta med en gång!

För vissa kan det kännas lättare att berätta saker via text, alltså typ sms, snapchat eller liknande. Skulle det kännas lättare för dig tror du?

Oavsett hur du berättar tror jag att dina kompisar kommer förstå. Vissa saker känns svåra att berätta med en gång – och det har nog dina kompisar också upplevt. Att helt enkelt säga att du inte berättade för att det kändes nervöst kanske kan hjälpa dem att förstå? Hur skulle det kännas för dig?

Skriv gärna tillbaka och berätta hur du tänker och känner! Stor kram till dig,

Uppsala tjej- och transjour