JoshuaUriefromMcr

Hej, jag är en 14 årig tjej som går i 8an. Jag har flera väldigt bra vänner men känner att det är ingen som jag riktigt kan prata med. Jag tror inte dom skulle förstå eller så skulle dom kanske tycka annorlunda om mig. Jag vågar inte prata om dom om saker jag är osäker på. Tex min sexuallitet, kärlek, ensamhet osv. Jag känner också att ingen av mina vänner har direkt samma intressen som mig, så ibland när jag bara vill släppa ut min ”inre fangirl” så fattar ingen och tycker bara jag är konstig. Jag skulle kunna skaffa internet vänner med samma intressen men jag har försökt och det blir bara stelt när jag försöker starta en konversation. Jag skulle liksom vilja ha en allra bästa vän som i filmer...

Svar

Hejsan!

Vad fint att du skriver till oss och berättar om det här! Du skriver att du känner att du inte riktigt kan prata med dina vänner om saker du är osäker på, och att du tror att dom inte skulle förstå eller kanske tycka annorlunda om dig. Du nämnde att du bland annat känner dig osäker på din sexualitet, kärlek och ensamhet. Att vara osäker på sådana saker är väldigt vanligt och helt okej. Finns det någon annan du skulle kunna prata med om dina osäkerheter? Annars finns vi på Uppsala tjej-och transjour om du känner att du skulle vilja prata mer om det här med oss på vår chatt. Öppettiderna finns på hemsidan.

Vad fint och modigt att du har sökt upp andra personer på internet med samma intresse som du har! När en försöker ha en konversation med någon på internet som en kanske inte träffat på riktigt är det lätt hänt att det blir lite stelt, det är inte så konstigt och händer alla. Mitt tips är att fortsätta försöka ta kontakt med personer för till slut kanske du hittar en person som förstår dig. Var det ett okej svar?

Sköt om dig!

Kram Uppsala tjej-och transjour