Jenny!

Hej. Jag har ett ganska långt och jobbigt problem. Igår började jag skriva med en kompis på kik, för jag har mått dåligt tidigare och har börjat må lite sämre för det känns som att jag inte har några vänner i min klass (går i sexan) och att jag har mer vänner i andra klasser och att jag vill byta klass. Då skrev hon att ingen i hennes klass tyckte om mig, och speciellt inte killarna. Grejen är att jag har skrivit ganska mycket med en kille i hennes klass och jag frågade honom och han sa att killarna tycker att jag är cool. Och jag litar mer på honom än på henne, för hon har ljugit tidigare. Iallafall började hon sen skicka elaka saker och jag berätta det för killen och hon fortsatte skicka elaka saker till mig och då började vi att skicka elaka saker till henne. Hon berättade detta för två i min klass och nu hatar alla tjejer i min årskurs mig, de ända som inte hatar mig är typ fyra stycken och min familj. Jag mår jättedåligt och skulle verkligen behöva hjälp.

Svar: 

Hej! 

 

Vad bra att du hör av dig till oss! Du berättar att du mår dåligt och att du funderar på att byta till en klass där du har mer vänner. Att byta klass är inte ovanligt och jag tycker det är jättebra att du har funderat på vad som skulle kunna få dig att må bättre! Oavsett om du byter klass eller inte så bestämmer du helt själv vilka du vill umgås med och ha som vänner. Det är bra att välja vänner som får dig att må bra och att du känner dig bra i deras sällskap. 

 

Du skriver att din kompis skrivit elaka saker till dig på kik om att ingen i hennes klass tycker om dig. Det är svårt för mig att veta varför hon skrev de sakerna, men jag tycker att du gör rätt i att lita mer på vad killen du har förtroende för säger. Du berättar också att ni skickade elaka saker tillbaka till henne som hon berättade för några i din klass. Det låter som att det kanske finns något bakomliggande problem mellan dig och din kompis och du ska inte behöva må dåligt över det här. Kanske kan ni försöka prata med varandra så att båda får en chans att förklara hur ni känner? Om det känns svårt att prata med din kompis så kan ett annat sätt vara att ta hjälp av din familj eller någon vuxen i skolan som du litar på, till exempel en lärare eller kurator. Skolan har ett ansvar för att eleverna mår bra och känner sig trygga under skoltid. Även om allting känns jättejobbigt nu så tror jag verkligen att det kommer lösa sig!

 

Hoppas du känner att du fått svar på dina funderingar, hör gärna av dig igen!

 

Ta hand om dig! 

Uppsala Tjejjour

Frågan ställdes 7 december 2014

Kategori