tjej20!

Hej.
Jag blev våldtagen när jag var 15 år. Jag mådde väldigt dåligt efter händelsen och gick hos psykolog och pratade om det. Det tog ett tag innan jag förstod att det inte var mitt fel att det hände. Och jag började vid 18 års ålder må ganska bra igen. Nu är jag 20 år och var för cirka en månad sen med om en liknande sak. Denna gången så gick jag hem med en kille efter krogen men direkt när vi kom hem till honom så ville jag gå, jag ångrade att jag följde med honom hem. jag sa till honom att jag ville hem, men det ville inte han, och han lyckades, trots att jag sa nej och slog honom, ha sex med mig, men så fort han somnade så sprang jag därifrån. Nu undrar jag, är det många som är med om två våldtäkter av olika personer? Jag börjar tvivla på att det är killarna som gör fel, hur hade jag annars hamnat i samma situation TVÅ gånger. ? jag hade ju kysst killen från krogen innan på kvällen, vilket såklart ger signaler. jag känner mig bara så kluven. och nu orkar jag inte prata med någon om "den andra" "våldtäkten". för då kanske folk tror att jag ljuger och bara vill ha uppmärksamhet.

Svar

Hej!

Vad bra och modigt att du skriver och berättar! Det är aldrig ens eget fel att man blir våldtagen! Det du varit med om har du ingen skuld i, killen ska kunna respektera ett nej, oavsett om du kysst honom innan och följt med hem. Det ska man kunna göra utan att det händer något. Att du varit utsatt för det här två gånger är inte okej, men det är absolut inte ditt fel, hur du är eller vad du gör ska inte göra att någon kan ta sig rätten att göra så. Det är helt på killens ansvar att inte göra så, det är han som gjort fel, och en våldtäkt är ju ett brott.

Jag förstår att det kan kännas jobbigt att prata med någon om det, men du har all rätt att bli trodd och ingen ska säga att du gjort det för att få uppmärksamhet, vi i tjejjouren tror inte att någon tjej skulle "göra" något sånt här för att få uppmärksamhet, då finns det andra sätt.

Det är viktigt att få stöd och att slippa känna skuld och skam över det som hänt, finns det någon du kan prata med om det här? Du får gärna höra av dig till oss i tjejjouren igen om du vill, vi finns här för att lyssna och stötta, och vi kan hjälpa dig att få professionell hjälp.

Ta hand om dig! Kram, Uppsala Tjejjour