Sex

Hej jag är en 16årig kille som vill ha sex med någon?

Svar

Hej!

Vi på jouren har lite svårt att svara på din fråga då vi tyvärr inte har något specifikt tips som vi kan ge dig för att hitta någon att ha sex med. Men, vi tänker att vi kan tipsa om att läsa tidigare frågor som vi har fått om sex i vår frågelåda som ligger på hemsidan! Där finns det många frågor och svar som berör det du har frågat om.

Något som vi på jouren också brukar prata om är att det är jätteviktigt att både du och personen du vill ha sex med faktiskt vill båda två. Det är alltså helt okej att säga nej till sex om man inte har lust och det är också jätteviktigt att ni båda är säkra på att båda vill ha sex. Du kan tillexempel fråga personen om den vill ha sex rätt ut men också vara uppmärksam på hur den andra personen reagerar och om den ger dig signaler som visar tydligt att den vill.

Det finns också jättebra tips och svar på frågor på UMO.se under deras flik "sex". Sen är ett annat tips att gå till din närmaste ungdomsmottagning och prata med en barnmorska. De kan ge bra och viktig information!

Vänligen,
Uppsala tjej- och transjour