Omöjligt eller inte?

Hej tjejjouren. Jag är lite orolig. Jag var med en kille igår som jag har messat med ett tag och igår var jag hem till honom. Vi kysstes och han smekte mig innanför trosorna och utanpå. Jag hade också min hand innanför hans kalsonger och han rörde i kalsongerna vid sin penis också och sedan ner med sin hand igen i mina trosor. Så min fråga är kan jag vara gravid utav när han rört vid sitt könsorgan och sen vid mitt könsorgan? Liksom vi hade inte sex tillsammans och han fick inte utlösning heller men kände att han var lite "fuktig" vid penisen. Men det går väl inte att bli gravid om man inte har samlag och får utlösning? Tacksam för svarat//ni är bäst

Svar

Hej! Vad bra att du vänder dig till jouren med dina funderingar. Jag hoppas du kommer känna dig mindre oroad efter det här svaret. Det är en mycket liten risk att du har blivit gravid efter er kväll tillsammans. Precis som du skriver så fick killen ingen utlösning under tiden ni hade smeksex (som en del väljer att kalla det) vilket är en förutsättning för att spermierna ska komma ut och kunna befrukta ett ägg. Du har också nämt att ni inte "hade samlag" (som jag då tolkar som snopp i snippa?) vilket gör saken ännu mer säker. 

Hoppas du känner dig lugnare nu och kan fortsätta utforska det du vill utforska. Ett tips (som du säkert redan vet) för att undvika framtida oro är att skydda sig med t.ex. kondom när det blir till att " ha samlag". Skyddar mot både graviditet och könssjukdomar. 

Kram jouren