Anonym

Hej!

Har under 1.5 månads tid skrivit med en kille och vi har varit på en dejt och båda vill träffas igen. Vi skriver nästan dagligen och har båda sagt att vi gillar varandra.

Jag tror han är oskuld och jag gillar sex väldigt mycket. Nu har jag inte haft det på väldigt länge och börjar bli galet sugen. Jag har testat lite var han står och sex verkar inte finnas på radarn inom en snar framtid.

1. När blir man exclusive? Kan jag ha sex med någon annan fast att vi dejtar och sagt att vi gillar varandra. Jag ser inte det som ett problem men skulle det komma fram tror jag han gör det.

2. Hur gör man för att inte bli galen? Jag vill ha denna människan men han tycker kyssar är alldeles tillräckligt. Jag vill respektera hans gränser men samtidigt visa att jag gärna vill mer utan att verka pushig.

3. Hur hanterar jag som är mer erfaren denna situationen? Hur kan jag hjälpa honom utan att det blir som om jag lär ut?

4. Jag gillar långvarigt och ibland dominant sex. Hur hanterar man en situationen där han inte gör det? Är en relation med totalt olika sexsmak möjlig?

Vi båda är i 20-årsåldern.

Tack för svar!

Svar

Hej och tack för att du vänder dig till oss!

1. Du undrar om du kan ha sex med någon annan fast du dejtar en person och ni har sagt att ni gillar varandra. Du skriver också att du inte ser det som ett problem men att han eventuellt skulle göra det. På frågon om när blir man exclusive kan jag tyvärr inte ge dig något direkt svar då det är individullt och bara kan definieras utav er. Jag tänker att du verkligen inte har några skyldigheter utan bestämmer själv vad du viljer att göra. I vissa fall kan det hjälpa att prata med personen för att slippa undra.

2. Jag förstår att du vill vara med personen du dejtar men att personen tycker kyssar är alldeles tillräckligt och att du inte tycker det. Du skriver att du vill respektera hans gränser men samtidigt visa att du gärna vill mer utan att verka pushig. Jag tänker att ett samtal med personen vore bra för att veta var gränserna går och hur han tänker. Lyssna på varandra och försöka hitta sätt som gör att båda mår bättre i relationen.

3. Du undrar hur du som mer erfaren hanterar situationen, utan att det blir som att du lär ut. Det kan vara så att en kan behöva "prova sig fram" när en har en ny partner, eller när en hamnar i nya sammanhang med den. Samma sak gäller ofta vid sex, och det bästa råd jag kan ge dig är att ni kan kommunicera med varandra och helt enkelt pröva er fram gemensamt. 

 4. Du skriver att du gillar långvarigt och dominant sex. Och hur du ska hantera att ens partner inte gör det, om en relation kan fungera när en har olika sexsmak. Tyvärr kan jag inte ge något rakt svar på det. Även här tror jag att det är viktigt att ni pratar med varandra. Prata med honom om ni kan mötas på något sätt där båda mår bra. Berätta kanske vad som är viktigt för dig i relationen och fråga honom samma sak.

Hoppas du känner att du fick lite hjälp och lycka till!