Anonym

Hej, jag gillar en kille och han gillar mig. Vi båda har känslor för varandra. Vi har snackat mycket om att vi ska ha sex osv. Och imorgon ska vi ha det. Jag är oskuld men de är inte han. Hur ska jag göra för att vara förberedd?

Svar

Hej!
Vad fint att du skriver till oss och vad härligt att du har träffat någon som du gillar och som gillar dig tillbaka!

Nu när du får detta svar så har den dagen då ni hade bestämt att ha sex nog redan varit. Du undrade hur du ska göra för att vara förberedd då du inte haft sex innan. Jag tänker att även om du har hunnit ha sex eller inte så kan jag svara på din fråga.

När du har sex med en annan person (ibland kan en ha haft sex med sig själv först, genom att onanera), oavsett om det är första gången eller tjugonde gången är det viktigaste att komma ihåg att sexet ska vara saker som både du och din partner tycker är skönt och känns bra. Första gångerna du har sex kan det vara så att ni tillsammans får prova er fram, det kanske inte är så lätt att veta vad du gillar innan du gjort det någon gång. Känns det inte bra så kan du alltid avbryta.

Du skriver om att ni pratat mycket om att ni ska ha sex, det är toppen att ni kan prata med varandra om det! Att prata om hur det känns är också en bra sak när ni har sex. Det behöver inte alltid vara ord, du kan till exempel visa var du vill ha din killes hand eller kanske ta bort den om det inte känns så bra. Att kommunicera på olika sätt vid sex är en bra grund för att sexet ska kunna bli bra.

En annan bra sak att tänka på är att använda något skydd (kondom eller något annat) om ni ska ha en typ av sex som kan leda till könssjukdomar eller graviditet. Det är skönt att slippa oroa sig för sådant, både under och efter sexet.

Sex kan vara på många olika sätt och det är väldigt olika vad som känns bra för olika människor. Vissa tycker mest om hångel och smeksex medan andra gillar munsex/oralsex, omslutande sex eller analsex mest. Du bestämmer själv över om du vill ha sex och på vilket sätt du vill ha sex.

Lycka till!
Uppsala tjej- och transjour