Anonym

Hej! Igår så träffade jag en kille och vi hade ”sex” antar jag...
Jag fick in den men jag bad han ta ut den då det gjorde för ont.
Jag började även blöda lite, har jag tappat min oskuld ?
Vi hade ju liksom inte sex sex på de sättet :/

Svar

Hej!

Det är viktigt att sexet är skönt för båda och att blöda när en har sex för första gången kan bero på att en kanske känner sig spänd eller nervös. Det kan också bero på att en kanske inte är tillräckligt upphetsad och våt. Om det gör ont eller inte känns skönt är det som du gjorde bra att avbryta och pröva en annan gång istället.

Angående om du har tappat din oskuld så är det du själv som avgör vad "oskuld" innebär för dig. Eftersom det finns uttryck som att "förlora oskulden" eller "bli av med oskulden" är det lätt att tro att det är något i kroppen som ändras första gången någon har sex, men så är dock inte fallet. Det är fortfarande många som tror att det finns en mödomshinna som täcker slidöppningen, vilken spricker när man har slidsex första gången. Detta är inte sant då det i själva verket inte finns någon hinna, utan en töjbar slidkrans.

Om du vill veta mer eller prata om något annat så hör gärna av dig, vi finns tillgängliga på chatten tisdagar 18-20, torsdagar 19-21 och söndag 19-21. Ta hand om dig! Kram.