Anonym

Hej jag är en tjej på 10 år jag undrar är de konstigt att börja villa ha sex när man är 10 och att de pirrar i snippan när man tänkter på de?

Svar

Hej!

Du undrar om det är konstigt att börja vilja ha sex när en är 10 år och att det pirrar i snippan när en tänker på det. Det är inte konstigt att tänka på sex när en är ung och det går inte att bestämma en speciell ålder för när en är redo att ha sex med någon annan. Vissa känner att de vill börja ha sex tidigt medan andra hellre vill vänta några år. Det viktiga är att utgå från vad en själv känner sig bekväm och redo med.

Det kan också vara viktigt att veta att det finns en lag som säger att en person över 15 år inte får göra sexuella saker med något som är under 15 år. Den lagen finns för att skydda barn och unga mot oönskade sexuella handlingar. Det är också viktigt att veta att de som har sex måste vara med på det och vilja ha sex. Att använda någon typ av preventivmedel är även det viktigt för att skydda sig mot könssjukdomar och oönskad graviditet.

Om du vill veta mer om sex så finns den här sidan med bra information www.umo.se/Sex/ . Du får gärna höra av dig och prata med oss mer om du vill, antingen här i frågelådan eller via vår chatt!

Ta hand om dig! Kram.