Meraki

Hej Uppsala tjejjour!
Jag har haft en kille ganska länge nu, ca 8 månader och har problem med samlag. I början när vi låg gjorde det ont och jag tror att det var för att jag inte var tillräckligt upphetsad. Sen efter ett tag blev det bättre och vi låg några gånger utan att det gjorde ont. Men nu gör det ont igen, och jag vet inte vad jag ska göra. Vi håller oftsat på gansla länge innan penetration, han kan gå ner på mig i upp till en halvtimme så jag är våt men svullnar inte. Jag skämms så och vet inte varför det bara funkar ibland och mår dåligt för honom, känns som att jag sviker honom.

Kram Meraki

Svar

Hej Meraki,

Vad modigt av dig att skriva till oss!

Jag förstår det som att du får ont av penetrerande sex med din pojkvän för att du inte är tillräckligt våt, hoppas att jag har förstått det rätt.

Har ni provat att använda glidmedel när ni har samlag? Ibland kan det behövas lite extra glidmedel för att det ska glida på bra och kännas bekvämt. Fittan producerar ju olika mycket lubrikation för olika personer och det är jättevanligt att använda  extra glidmedel. Sex ska ju såklart inte göra ont för någon!

Du berättar också att det kändes bättre att ha samlag under en period men att det nu har gått tillbaka till att det gör ont. Ibland när man oroar sig mycket över någonting eller känner sig stressad så kan hjärnan inte koppla av, vilket kan leda till att kroppen inte heller ger med sig till 100%. Det kan vara bra att försöka koppla bort oron över detta. Jag tycker inte att du ska skämmas eller må dåligt över detta. Din pojkvän vill ju ditt bästa han med, kanske kan du prata med honom om det här så kan ni ju hjälpas åt? Sen måste ju inte sex vara just penetrerande sex. Om just penetrationen känns obekväm kan ni ju ha sex på massa andra sätt istället: kyssar, smek- och handsex är bara för att nämna några.

Återkom om någonting var oklart eller om du har fler funderingar. Lycka till och njut. Kramar,