Lady!

Hej, jag är 23 år och blev av med oskulden vid 21. Jag ville egentligen inte detta men av press från min pojkvän sida hände det ändå. idag är vi inget par längre och jag känner otrolig stor skuld och skam. Mina föräldrar kommer från mellanöstern därför känner jag att jag svikit dem. dem litar så otroligt mycket på mig och känner stor stolthet för sina döttrar. Men nu den senaste veckan, ett och ett halvt år senare känner jag extrem skuld. jag känner att jag har svikit deras tillit och stolthet det ända jag kan göra är att gråta. jag kan varken sitta med mina föräldrar eller systrar i samma rum för jag skäms. varför skulden kommer nu är nog för att jag inte accepterat situationen förrän nu.

Hej!
Du skriver att du pressats till att ha sex av din pojkvän. Jag vill börja med att säga att det han utsatte dig för inte är okej; man får inte pressa och tjata på andra kring sex. Sex ska bygga på ett samtycke mellan båda parter och det din pojkvän sysslade med kallas för tjatsex.
Du upplever skuld och skam för att du känner att du har svikit dina föräldrar, som litar på dig. Här vill jag säga att ditt värde som människa inte ligger i huruvida du haft sex eller inte, det förändrar inte vem du är eller vad du är värd. Din sexualitet är din och är ingen källa till att andra människor, såsom dina föräldrar, ska känna mindre stolthet eller tillit för dig. Du skriver att du gråter mycket på grund av detta och det föreslår jag att du pratar med någon du litar på om; det kan vara en god vän eller en kurator, exempelvis. Du har inte gjort någonting fel och om du framöver vill ha sex med någon så är inte det heller fel. Din kropp, din sexualitet, din rätt. Den är din att göra vad du vill med sålänge alla inblandade är okej med det, och vad du gör sexuellt är ingenting som rör andra människor än de du har sex med. Inte ens dina föräldrar.
Hoppas att det löser sig och att du mår bättre snart!

Kramar från Uppsala Tjejjour

Frågan ställdes 28 mars 2015

Kategori