MiniMoroten!

Hej Uppsala tjejjour, Jag funderar över en sak. Ända sen jag var liten har jag fantiserat om pinsamma saker som typ att någon slickar på mig när jag är naken. Då pirrade det mest lite i magen men nu känner jag pulsen i underlivet och det känns mer. I vintras hände något konstigt när jag tänkte på det, hela kroppen drog ihop sig, det var igentligen ganska skönt men det kändes så starkt och jag fick panik. Sen i vintras har jag inte vågat prova igen men jag funderar på att prova igen, vad är det för något och vad ska jag göra för att inte få panik? Tacksam för svar!

Svar: Hej MiniMoroten! Tack för din fråga! Du skriver att du brukar fantisera om olika saker, som att någon slickar på dig när du är naken. Att fantisera är något som alla gör, men det är sällan någon som pratar om sina sexuella fantasier vilket kan göra att det känns pinsamt att prata om. Du är väldigt modig som vågar berätta om just dina fantasier och funderingar!  

Du skriver om hur det pulserar i underlivet och att det blev en stark och skön känsla i samband med fantasierna då hela kroppen pirrade och "drog ihop sig". Det låter som att du antingen kände en väldigt stark sexuell upphetsning eftersom du var kåt eller så var det du kände en orgasm. Att vara kåt innebär att en känner en varm känsla sprida sig mellan benen och, som du själv skriver, hur det pulserar i underlivet. Det som händer när du blir kåt är att du kan få tyngre andhämtning, bli alldeles varm i kroppen och blir våt inne i slidan vilket gör att det kan bli blött i trosan. När en är kåt svullnar klitoris och du får, precis som killar, stånd bara det att det inte syns lika mycket som för killarna men känslan är densamma! Vad som gör en kåt kan variera och ibland räcker det med en smekning eller en fantasi som din.

En orgasm är när den sexuella känslan och njutningen är som starkast. När en får orgasm kan det kännas som att hela kroppen darrar och spänner sig eftersom musklerna i underlivet drar ihop sig. En orgasm kan kännas olika och variera i styrka vid olika tillfällen. Vill du läsa mer om orgasm och kåthet vill jag tipsa dig om vår tjejguide eller gå in på umo.se. - båda platser är fyllda med alla möjliga roliga och intressanta sexfakta!

Att fantisera, vara kåt och få orgasm är inget att skämmas över och heller ingenting farligt. Ett tips är att utforska din kropp och vad som får just dig att bli kåt. Att onanera, smeka och ha sex med sig själv med hjälp av till exempel fingrarna, är ett väldigt bra sätt att lära känna sin kropp på. Så länge du tar det lugnt och i din egen takt så tror jag att det ska gå bra!

Ta hand om dig! Kram / Uppsala Tjejjour

Frågan ställdes 11 juni 2014

Kategori