solros!

hej! jag drömde inatt att jag sov över med en tjej jag är mkt bra vän med, och hon tog på mina bröst och började smeka mig där nere, när jag vaknade så var jag kåt. Jag har aldrig dagdrömt om tjejer på detta viset och jag har aldrig hållt på med någon tjej eller velat det. Har varit tillsammans med killar, haft sex och om jag är med en kille så blir jag kåt av småsaker som att han smeker mitt ben typ. Både tjejen jag drömde om och min allra bästa vän är bi och jag har väldigt starka åsikter om alla sexuella läggningar är "normala" och att heteronormer bör krossas osv. Är jag bisexuell eller behöver man inte vara det för att jag drömde de en gång bara? jag har ju såklart tänkt tanken på att hålla på med/vara tsm med en tjej men nu var de liksom annorlunda i drömmen!

Svar: Hej!

Tack för din fråga!

Du skriver att du hade en dröm där en tjejkompis smekte din kropp, och att du var kåt när du vaknade. Du har inte hållt på med någon tjej eller velat det, och nu funderar på om du är bisexuell.

Jag tycker att det är jättebra att du har inställningen att alla sexualiteter är lika "normala", och att det inte är något fel med att tända på att göra saker med personer av samma kön. Du frågar om din dröm innebär att du är bisexuell, och det är svårt att svara på. Till att börja med har olika personer olika syn på hur man sätter namn på sin sexualitet, om man ens vill göra det. En del vet väldigt säkert att de är homo-, hetero- eller bisexuella, andra säger att de ibland tänder på tjejer och ibland på killar, och andra att de bara tänder på andra könet utan att kalla det något speciellt. Det kan hända en gång eller många gånger, och jag tycker att man själv får välja om det innebär att man är homo-, hetero- eller bisexuell, eftersom det är svårt för någon annan att bestämma vad som räknas som bisexuell för just dig.

Vad man blir kåt av ändras dessutom ofta genom livet. Vissa perioder kan man vilja ha sex med tjejer, andra perioder med killar. Många provar lite olika för att veta vad som känns bäst och gör en mest kåt.

Om du vill kalla dig bisexuell eller inte tycker jag att bara du själv kan välja. Om du har fler frågor eller funderingar är du väldigt välkommen att skriva igen, eller chatta med oss på torsdagar och söndagar, klockan 19-21.

Kram!

Uppsala Tjejjour

Frågan ställdes 31 maj 2014

Kategori