Luttan!

Hej, jag är en bisexuell tjej på 18år. Har just nu inget förhållande och tänkte att jag kunde ge mig på ett försök att titta på porr. Har provat förut, men hittade inga bra "lesbiska porrsidor" Kan ni reka något?

Svar

Hej!

Du skriver att du vill göra ett försök att titta på porr och undrar om vi kan rekommendera några lesbiska porrsidor. Du skriver också att du provat det förut, vad tyckte du då? Hittade du något du tyckte om?

Först och främst så vill jag säga att det är helt okej att titta på porr. Porr har som syfte att upphetsa och göra oss kåta så det är inget konstigt att man blir upphetsad av att titta på det. Vi vill däremot inte rekommendera några porrsidor eftersom den största delen av all porr produceras på dåliga sätt. Vi anser också att mycket porr återskapar stereotypa bilder av hur tjejer och killar ska se ut och bete sig när det gäller sex och att dessa bilder inte stämmer överens med verkligheten. Det tror vi kan påverka tjejer och killar negativt.
Men det finns olika typer av porr. Det finns bland annat feministisk eller alternativ porr som försöker göra porren mer jämställd, där till exempel alla parter är subjekt som är aktiva under sexet och där alla inte ser ut på ett visst sätt osv. Om du vill så kan du läsa mer om porr i Tjejguiden: http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/sex/porr-3557

Det är helt upp till dig om du vill titta på porr och vilken typ av porr du tänder på! Jag hoppas du förstår att vi inte kan rekommendera några specifika sidor men prova att googla dig fram. Prova gärna att söka på feministisk porr så kanske du kan jämföra och hitta det du känner dig mest upphetsad och bekväm med. 

Ta hand om dig!

Uppsala Tjejjour