Dilemma

Hejhej. Jag är 17 år och har ätit p-piller i snart en månad, det har bara gett mig problem hittills och jag vet inte om jag är sugen på att fortsätta efter denna karta är slut... Dock har jag ju en pojkvän och jag är rädd för att råka bli gravid om vi har kondom som enda skyddet.... Vad ska jag egentligen göra? Är kondom så dåligt skydd? Borde jag fortsätta med mina piller? Egentligen vill jag inte alls ta dom men vill ju än mindre bli gravid... Mvh tjej i stort dilemma

Svar

>> Detta svar hade fastnat i vårt system, det är därför svaret kommer så många månader sent, vi på Uppsala tjej- och transjour ber om ursäkt för detta <<

Hejsan!

Jättebra att du hör av dig angående detta!
Du ska ju absolut inte behöva fortsätta med pillerna om det är så att du inte mår bra av dem. Kondom är ett väldigt bra skydd. Det finns ju tyvärr inget preventivmedel som ger 100% skydd. 

Har du tänk på ifall du vill testa att använda något annat? Tex minipiller, p-stav, spiral, mellanpiller. Det finns väldigt många olika alternativ, och det kan ju vara en idé att testa sig fram tills en hittar vad som passar en själv.

Jag skulle råda dig att gå till en ungdomsmottagning för att få veta mer angående vilka alternativ som finns, för det är ju inte alls kul att du får såna problem av p-pillerna.

Hoppas du hittar nåt som passar dig!