Jag skäms nästan!

Hej
Jag är en 14 årig tjej som inte har provat onanera eller något sånt än. Det är som om jag vill prova men jag vågar nästan inte, det känns inte som om jag kommer kunna njuta av det. Det känns också som att alla mina kompisar har provat och jag skäms lite över att jag inte har provat. Jag skaffade dessutom kille för ett tag sen och då känner jag att jag nästan måste prova men jag känner mig bara så obekväm när jag tänker på det.
Snälla svara, jag behöver tips!

Svar

Hej! Vad bra att du hör av dig till jouren med dina funderingar. Det är inte alls ovanligt att en känner som du gör när det gäller att onanera. Många tycker det kan vara en jobbig grej, en väldigt privat sak och det kan finnas många uppfattningar om att en måste onanera och hur en ska tycka och tänka om det. De här uppfattningarna bildas av de runt omkring en men jag tror det viktigaste är att du försöka fundera på hur du känner kring att onanera.

Känns det spännande? Ja? Kört på! Vill du inte testa, vänta. MEN, att testa sig fram till något som känns bra för dig kanske tar lite tid och om du inte njuter av det till en början så kanske du hittar din grej tids nog. Onanera blir ofta något härligt och det är du värd! Här tror jag du bara behöver lite tålamod.

Det är upp till dig vilken takt du vill utforska detta, om du vill vänta eller inte. Jag tycker inte du ska känna dig stressad för att du har kille. Fundera vad det är som får dig obekväm och försök övervinna det. Många onanerar och om du vill göra det borde ingenting stoppa dig :) Lycka till!

Kram Uppsala tjej-och transjour