Frågor om onani!

Hej! Jag är en tjej på 13, snart 14 år. Jag vill kunna bli våt & tycka att det är skönt, men får inte till det alls. Blir inte upphetsad & tycker inte att det är skönt. Enda gången när det är skönt är när jag sitter / ligger ner & tar händerna mellan benen & typ ”trycker” då pirrar det typ till lite & känns väldigt skönt. Har gjort det sedan jag var 9 år & gillar det, men räknas det som onani? Har undrat sedan jag började. Många av mina vänner onanerar & berättar om hur skönt det är, tyvärr så känner jag press över att jag också borde onanera. Hur ska jag få bort den? Har ni några tips på hur jag ska tycka att det är skönt? Vet att det är olika för alla men ändå. Tacksam för svar!

Svar

Hej, 

Vad bra att du skriver till oss på Uppsala tjej- och transjour med dina frågor och funderingar. 

Det finns inget rätt eller fel sätt att onanera. Allt som känns bra och skönt för dig är rätt sätt, sedan kan det såklart ta lite tid och lite olika prövningar tills en hittar det som fungerar för en själv. Och det är okej. Om du vill kanske du kan prata med dina vänner, berätta hur du känner och dela erfarenheter, det kanske finns fler bland er som delar dina erfarenheter.   

Precis som du skriver så finns det många olika sätt att få det skönt och att det inte är lika för alla. Det kan vara bra att försöka vara avslappnad och kanske ligga under en filt så att en inte fryser, eller använda en varm duschstråle.

Sedan är det också viktigt att komma ihåg att en inte måste onanera. Vårt samhälle har stort fokus på sex, men om en inte tycker att det är skönt så behöver en inte göra det. 

Mitt tips är att känns efter, testa på att använda handen på olika sätt. Kanske fukta fingrarna med antingen saliv eller vatten, och smeka där en tycker att det pirrar lite.  En kan också testa sig fram med en vibrator, viktigt då bara att lyssna på sin snippa och inte försöka mer än vad den vill. 

Önskar dig lycka till att hitta vad som är skönt för dig.

Kram

Uppsala Tjej- och Transjour