Frågetecknet!

Hej!

Tack för ditt mail! Du skriver att du har några frågor om onani.

1. G-punkten brukar man säga finns på främre sidan av slidväggen, mellan ca 3-7 cm djupt. Det varierar från tjej till tjej hur lätt det är att hitta den, och hur känslig man är runt g-punkten. Det bästa sättet att hitta den är att försiktigt känna efter i slidan när du onanerar. Vissa tycker att g-punkten känns som ett litet halt område i slidan, men även detta kan variera.

2. Att smeka sig själv med fingrarna är förmodligen det vanligaste sättet för tjejer att onanera, och det finns många sätt att göra det på. Man kan också använda sexleksaker eller andra "redskap" när man onanerar. På RFSUs hemsida finns mycket information om onani. Bland annat en onanipraktika (http://www.rfsu.se/sv/Sexualundervisning/RFSU-material/Sidbank/Fakta-och...) och en praktika för klitorissex (http://www.rfsu.se/sv/Sexualundervisning/RFSU-material/Sidbank/Fakta-och...). Båda kan man ladda hem eller beställa gratis.

3. Om man vill använda något (exempelvis en morot) när man onanerar är det viktigt att det är rent. För att vara på den säkra sidan kan man trä en kondom över föremålet.

Hoppas att du fått svar på dina frågor. Du är alltid välkommen tillbaka om du undrar något mer. Lycka till och ta hand om dig!

Kram

Uppsala Tjejjour

Jag har onanerat nån gång ibland men bara genom att smeka på mitt klitoris. Och jag har några frågor om onani. 1. Vart sitter g-punkten och hur kan man "hitta" den? 2. Finns det något annat sätt än att bara smeka sig själv med fingrarna under onani? 3. Om man vill "Stoppa upp" en morot eller något sådant i fittan behöver man göra något med moroten innan??? Tack för svar!

Frågan ställdes 10 juni 2012

Kategori