NÄR KOMMER DET!!!!

hej jag är en tjej som är 12 år gammal och jag har inte fått min mens. Jag är inte så orolig för de kommer säkert men det som oroar mig är att jag inte har fått könshår någonstans :/ asså jag börja svettats och så men min bröst växer inte så mycket och jag har inte könshår hoppas n kan svara på mig så snabbt så möjligt.

Svar

Hej!

Vad bra att du har hittat hit! Det är olika för alla hur puberteten ser ut, så det finns inget självklart svar på din fråga. Men det är inte alls konstigt att du inte har fått könshår än, eller att dina bröst inte har vuxit så mycket. Sedan ser ju alla olika ut också. Så vissa får stora bröst, andra får mindre bröst. Vissa får mycket könshår, andra får mindre. Det är inget fel på något, utan allt är normalt. Våra kroppar ser olika ut helt enkelt. Det gäller att vänta och se hur just DU utvecklas alltså.

Om du vill hitta mer information om puberteten kan jag tipsa om UMOs hemsida: https://www.umo.se/Kroppen/Puberteten/. Sedan kan du vända dig till en ungdomsmottagning också om du vill prata med någon om det här. Det finns en i centrala Uppsala, och det är helt gratis!

Jag hoppas att du fick ett svar på din fråga!

Sköt om dig!
Kram,
Uppsala tjej- och transjour