Vet inte vad jag är längre

Hej, jag är en tjej på 23 år och jag har alltid dragits till killar, jag har aldrig tänt på tjejer innan, men när en kompis berättade för mig att hon hade känslor för mig visste jag inte hur jag skulle reagera, jag har funderar mycket på vad hon sa till mig och jag tror jag gillar henne också, jag har aldrig tänkt sexuellt om en tjej innan det har liksom inte funnits i min värld! Och jag kan erkänna att jag ibland blir äcklad av tanken, jag gillar verkligen denna tjejen men jag tänder på killar, har även två barn med en kille och jag är jätte rädd för hur folk ska reagera på om jag säger att jag är kär i en tjej, tänk om alla börjar se ner på mig och inte låter mig träffa mina barn längre, men jag vill ändå ge denna tjejen en chans, för hon är verkligen guld värd, men min fråga är, hur vet man vad man har för läggning, jag har alltid trott att jag är hetero men nu börjar jag tvivla! Snälla hjälp mig förstå vad som händer i mitt huvud!

Svar

Hej!

Jättebra att du hörde av dig till oss! Jag förstår att det måste kännas väldigt rörigt i ditt huvud just nu. 

Av det jag uppfattade i din text är att du tänder på killar och att du nu är lite kluven då din kompis sagt att hon är intresserad av dig. Om du verkligen vill ge henne en chans tycker jag absolut att du ska göra det! Ingen kommer ta dina barn ifrån dig på grund av din läggning. Så får man inte göra. 

Du skriver att du tror att du gillar henne också, men (rätta mig om jag har fel) kan det vara så att du egentligen bara tycker om henne så hjärtligt som en kompis, och inte som en potentiell partner? Ofta kan vi känna kärleksfulla känslor till en kompis, men det behöver inte betyda att  man vill ha denne som sexuell partner. 

Du skriver även att du ibland äcklas av tanken, och så ska det ju inte kännas. Hur känner du när du ser på henne? Attraheras du av henne? 

Såna här frågor som uppstår inom en är supersvåra att tolka och kan ofta röra till det ordentligt i skallen. Det lättaste sättet är att verkligen analysera sina känslor, och ibland även att bara testa sig fram så man vet helt säkert. 

Jag hoppas verkligen att du kan få någon ordning på dina tankar, och att allt löser sig! <3

Kram,

Uppsala tjej- och transjour