Är fett osäker...

Hejhej jag heter Tyra på 15 år och lärde känna en kille på en app som heter Yubo. Vi har chattat ganska mycket de första dagarna och han var som kär i mej, han skickade en massa kärleks emojis om ni fattar och gav mej en massa komplimanger hela tiden. Jag observerade även att vi är väldigt lika. Vi har dock aldrig träffat varandra men han bor nära mig och jag föreslog att vi skulle träffas och han ville absolut. Han sa till och med att jag är en klar 10a i utseende och att han diggar mig som person. Jag tror jag har börjat få känslor för honom.

Däremot sedan några dar tillbaks har vi inte chattat så mycket mer. Jag försöker upprätthålla konversationen hela tiden men han skriver oftast enkla svar som "hahaha" och "okej jasså" men tar inget intiativ till att lära känna mig eller att fortsätta vår konversation. Han fick redan från första början reda på att jag dansar och att han vill se mej göra det, han tyckte verkligen om att jag dansar. Jag sa att jag skulle skicka en video snart men behövde lite tid till att öva, för det fick inte gå fel på videon. Jag var även ute på landstället då och har inget WIFI där så kunde inte skicka. Idag lade jag nyss ut saker på min story på Snapchat att jag är tillbaka i stan, men han har inte sett den än, och det var över 12 timmar sedan jag lade ut bilden. Han har inte skickat något till mig på 2 dagar och han verkar nästan undvika mig. För killen har lagt till min kompis som vän, utan att han ens vet att det är min vän och snapat med henne. Han lägger själv upp en massa saker på sin story och han är inne på Yubo, appen jag nämnde i början, väldigt ofta. Jag vet inte vad jag ska göra, kanske fråga honom om han ville se videon eller inte. Jag vet inte om jag vill fråga det eftersom jag tycker att han själv borde ta intiativ till att skriva och så vill jag inte krypa efter honom.

Hoppas att det jag skrev gick att förstå och att ni svarar så snart som möjligt!

Svar

Hej! Vad fint att du skriver till oss!

Åh, vad svårt det kan vara med känslor och kärlek ibland. Jag tycker att du resonerar bra mellan att skriva och fråga honom och att inte skriva. Ibland kan en verkligen vilja att den andra personen tar initiativet, men samtidigt kanske det är skönt för dig att få lite klarspråk? Så att du vet om du ska lägga ner mer energi på honom, eller försöka gå vidare. Hur tänker du kring det? Och hur skulle det kännas att skriva och fråga om han är intresserad av att fortsätta ha kontakt med dig?

Stor kram till dig, Uppsala tjej- och transjour