Jag är kär

Hej!
För två veckor sedan skulle alla i mitt handbollslag samlas och spela matcher. Vi spelade och det var jätte kul. Men när vi mötte ett lag så var det en jätte snygg kille, sedan dess har jag varit jätteee kär i honom. Men problem här är att han inte vet att jag existerar, att han är två år äldre än mig och att jag alldrig kommer få en pojkvän. Varför skulle han välja en tjej som är två år yngre när det finns tjejer i hans ålder som är mycket snyggare. Jag vågar inte följa honom på sociala medier för jag tror att han kommer tro att jag är kär i honom som jag faktiskt är men jag vill inte att han ska få det i tanken. Sen har jag också grov ångest för att jag sökte till en idrottskola som jag inte kom in i. Om jag skulle komma in skulle jag få träna med honom och då kanske han skulle upptäcka att jag existerar iallafall. Jag vågar absolut inte säga till honom eller ta första steget. I min ort var jag bor är det typ töntigt att prata eller hänga med yngre om man inte är jätte mogen. Vad ska jag göra?

Svar

Hej, tack för din fråga!

Det låter jätteroligt med idrotten och att du träffade den snygga killen, men också jobbigt med dilemmat om hur du ska gå till väga. Jag förstår hur du tänker kring sociala medier, men jag tänker ändå att det kanske hade varit ett bra steg? Att följa någon på instagram behöver ju inte betyda att en är kär i personen-alltså han kanske inte tolkar det så-, utan då visar du bara att du finns och så kan du kanske se därifrån! Och vem vet, han kanske såg dig och tänkte likadant! Jag tror bara att han kommer tycka att det är roligt att se uppmärksamheten och om ni sen skulle börja prata är det bara modigt att du tog första steget och visade dig!

Känner du någon som känner honom? Isåfall kan det ju också vara ett bra sätt, att fråga om de vet något om honom eller så och så kanske ni kan träffas gemensamt ett gäng?

Stort lycka till och kramar från oss på Uppsala Tjej- och Transjour <3