16 åring tsm med 22 åring

Hej! Jag är en 16 årig tjej och skulle nog säga att jag är relativt mogen för min ålder. Jag jar alltid dragits till äldre personer då jag ofta är mer likasinnad med dem jämfört med de flesta jämnåriga.
Nu ha jag träffat en underbar tjej som jag är tillsammans med. Vi har aldrig träffats, men FaceTimar hur mycket som helst. Båda vill träffa varandra, men kommer nog behöva vänta ett tag pga ekonomi (hon bor i Japan).
Jag vill såklart berätta för min mamma om detta, men problemet ligger i att hon är 6 år äldre än mig (alltså 22) samt att vi aldrig träffats. Jag är ganska säker på att hon kommer att vara starkt emot detta - kanske till och med förbjuda mig att prata med henne. Jag tycker också att mamma verkar vara lite emot att jag gillar tjejer, även om hon inte sagt det rakt ut. Hon har ganska mycket fördomar om lesbiska och menar på att de är ”farliga”. Jag tycker att det är väldigt konstigt sagt. Det klart att lesbiska personer kan vara farliga - men det kan ju hetrosexuella också. Det handlar liksom mer om hur man är som person än vad man har för sexuell läggning...
Hursomhelst, borde jag berätta för min mamma, och hur ska jag isåfall lägga fram det på bästa sätt?
Jättetacksam för svar :)
/16 årig tjej

Svar

Hej!

Vad härligt att du har träffat någon som du tycker om! Stort grattis!

Du har helt rätt i det du skriver! Självklart är inte lesbiska mer farliga än någon annan, precis som du skriver så handlar det ju om personen och inte den sexuella läggningwn. Har du pratat med din mamma om de känslorna? Alltså att du upplever att hon inte stöttar dig som lesbisk?

Det kan kännas ganska svårt och jobbigt att behöva dölja ett förhållande från en förälder, så om ni har en okej relation kanske det är skönast för dig att berätta? Dessutom kanske det är bra att någon vet om er relation om ni träffas, ifall att det skulle hända något. Men det är bara du som kan avgöra om du ska eller inte ska berätta! Hur känner du själv? Skulle du vilja att din mamma visste om ert förhållande?

Skriv gärna tillbaka och berätta hur du tänker! Vi finns alltid här, och bollar gärna idéer och tankar!

Stor kram, Uppsala tjej- och transjour