osäker!

Hej! Jag är en tjej på 16 år. För ett par månader sedan fick jag syn på en väldigt söt kille i min skola, som verkar vara mer tillbakadragen och inte så jobbig som alla andra. Jag samlade mod och skrev till honom på facebook på jullovet, han svarade och var snäll och så, sedan dess har vi skrivit ett par gånger till och också skickat bilder nu och då på snapchat. Vi har inte varit särskilt "flörtiga" utan mer bara skrivit som kompisar. Första gången jag skrev så sa jag dock att han är väldigt söt, så jag tycker att han borde förstå att jag är intresserad.Nu har ju skolan börjat igen och vi kommer att se varandra, och jag är jättenervös.. ska jag stanna och prata? Vad ska jag säga isåfall, för att fånga hans intresse? Det här är första gången jag pratar med en kille som jag är intresserad av och jag vill inte göra bort mig fullständigt..En annan grej är att han är 18 och han kommer att flytta långt bort om några månader. Är det ens värt att försöka lära känna honom?

Hej!

Tack för din fråga. 

Du berättar att du börjat skriva med en kille som du är intresserad av på Facebook. Vad roligt och spännande! Du skriver att du är nervös nu när ni kommer ses i skolan efter lovet, och undrar om du ska stanna och prata med honom när ni stöter på varandra. 

Det finns såklart inga rätt eller fel i den frågan, men det låter som att du är intresserad av att lära känna honom så då låter det som att nästa steg kanske är just att prata med honom, i till exempel skolan. Du berättar att detta gör dig nervös och att du inte vet vad du ska säga. Det finns inget jättebra svar på den frågan heller - det beror nog på vad ni brukar prata om och så. Men eftersom det låter som att du är intresserad så tycker jag absolut att du ska stanna och prata. Fråga honom hur han mår och sedan kommer säkert samtalet av sig självt! Och går det dåligt så kommer det ju nya chanser att prata. 

Du undrar också om det är värt att lära känna honom, eftersom han snart ska flytta. Det vet ju bara du - men om du inte försöker så får du ju aldrig veta! Kanske blir ni så pass nära att ni åker och hälsar på varandra även efter att han flyttat. 

Försök att tänka "vad har jag att förlora?" eller "vad är det värsta som kan hända?". Oftast brukar svaren på de frågorna få en att vilja ta risker, för det man kan vinna är kanske mer värt än det man kan förlora!

Lycka till och kör hårt! Det kommer säkert att gå jättebra! 

Kram. Uppsala tjejjour. 

Frågan ställdes 11 januari 2015

Kategori