anonym!

Hej! Jag fyller 15 år om en vecka. För ett år sedan fick jag ätstörningar. Det var fruktansvärt jobbigt att bli av med alla tankar och "monstret" inuti mig som sa åt mig att inte äta. Jag vägde mig flera gånger om dagen o kämpade för att gå ner i vikt. Fick bulimi också. Men jag lyckades bli frisk under sommaren/början av hösten och började då äta som vanligt igen och åt sötsaker, men nu har jag börjat få tillbaka alla jobbiga tankar o har slutat äta sötsaker igen o tränar väldigt mycket, men jag vet vad som kommer hända med mig o jag vill verkligen inte dit. (Jag har gått på ätstörningsenheten i Uppsala men jag tyckte inte det hjälpte alls så dit vill jag inre gå igen.) Vet ni om det finns nån sida eller så där man kan prata med andra som har haft ätstörningar? Jag har en kompis som haft det och jag tycker det är skönt att prata om det, det är lättare att prata med nån som har varit där. Tack

Hej!

 

Tack för din fråga och att du skriver till oss!

 

Du beskriver att du lider av ätstörningar som du lyckats bli fri från under sommaren men att de jobbiga tankar återkommit nu igen. Du är orolig för vad som kommer att hända och vill inte till ätstörningsenheten igen eftersom du kände att det inte hjälpte dig tidigare.

 

Ätstörningar är tungt att brottas med på egen hand och det behövs oftast proffessionell hjälp utifrån för att bli fri från. Det är ett allvarligt problem och är något man inte ska behöva lida av!

 

Som du skriver kan det vara skönt att få prata med andra som har liknande erfarenheter som en själv. Frisk och Fri är en förening för personer med ätstörningar och deras anhöriga. De har stödgrupper här I Uppsala där man kan få träffa andra som drabbats. Frisk och Fri har även en chattverksamhet där man kan få prata med människor som har kunskap i ätstörningar och man kan även ringa dem (http://www.friskfri.se).

 

Du kan också vända dig till din lokala vårdcentral där det finns psykologer och kuratorer man kan få prata med.

Om du har fler frågor är du jättevälkommen att mejla frågelådan eller chatta med oss på torsdagar och söndagar mellan 19-21.

 

Kram,

Uppsala tjejjour