Hitta det roliga i vardagen när man är nedstämd

Hej
Jag är en tjej på 16 år. På senaste tiden har jag känt mig nedstämd och haft ångest. Jag har behövt ropa på mamma för att jag inte kunnat sluta gråta på vissa kvällar. Jag är lite van att inte kunna sova för att jag har ett stort kontrollbehov. Därför vet jag inte riktigt vad ångesten beror på. Om det är skolan som jag förövrigt inte har så mycket i. Eller om det är pga basketen. Har spelat i 8 år nu men vet inte vad jag vill längre. Alla mina systrar spelar. Det käns som att basket mer har blivet en till sak på ”att göra listan” än att det faktiskt är en hobby. Jag vet faktiskt inte alls var jag vill längre. Livet ser likadant ut vecka in och vecka ut. Ska välja gymnasium till hösten också. Jag behöver tips hur jag ska hitta det roliga i vardagen och känna att jag åstaommer något.

Svar

>> Detta svar hade fastnat i vårt system, det är därför svaret kommer så många månader sent, vi på Uppsala tjej- och transjour ber om ursäkt för detta <<

Hej på dig!

Vad tråkigt att höra att du mår som du gör. Du ska ju givetvis fokusera på det du tycker om, och är det så att du är osäker på om du vill fortsätta spela basket kanske du bara kan ta en paus en stund, men inte sluta helt och hållet?

I din ålder är det mycket som sker i livet och i kroppen. Och sen dessutom att behöva ta beslut så som gymnasium kan göra en mentalt stressad. Det jag skulle tipsa dig om mest är nog faktiskt att chatta med oss någon kväll, så kan vi ställa frågor och få svar, och på så vis kunna komma på något som kan hjälpa din situation! :) 

Om du vill göra det så har vi chatt tisdagar 18-20, torsdagar 19-21, samt söndagar 19-21. I chatten är du helt anonym och kan prata om precis vad du känner för!

Hoppas vi kan hjälpa dig!

Kram