Orolig

Hej!! Jag har ett problem och vet inte riktigt vad jag ska göra. Förut hade jag en kille som jag i efterhand insett är väldigt "manipulativ". Alltså får en att göra saker man i efterhand förstår att man egentligen inte alls vill. Till exempel så fick han mig att suga av honom. Jag gjorde det kanske 3 gånger, och just då kändes det väl bra men nu ger det mig en hel del ångest. Han fick mig även att skicka bilder i underkläder och bilder utan någon överdel. Jag brydde mig inte då men som sagt, nu känns det ganska jobbigt. Jag har tagit bort denna killen på alla sociala medier osv och vill bara att han ska försvinna ur mitt liv för gott. Jag vill bara glömma detta och gå vidare men det ger mig en hel del ångest. Var det farligt för mig att göra det? Kan det skada mig på något sätt? Kan även tillägga att jag endast är 14 år. Skulle verkligen behöva råd om hur jag ska göra angående detta då jag bara vill bli av med denna känslan då jag vill kunna njuta av livet. Väldigt tacksam för svar och råd, det behöver jag verkligen just nu. Vet inte vad jag ska ta mig till..

Svar

Hej!

Modigt av dig att du skriver till oss och delar med dig av din situation. Du skriver att du har ångest tillföljd av att du hade en kille som var manipulativ och som fick dig att göra saker du egentligen inte ville. Vill först och främst säga att hans beteende inte är okej och att det är viktigt att du inte skuldbelägger dig själv. Att du har tagit bort honom på sociala medier tror jag definitivt är ett steg i rätt riktning för att lättare kunna gå vidare, starkt av dig att göra detta. Det kan dock vara svårt ändå då det som du beskriver har gett dig en hel del ångest.

Då du är 14 år nu så vill jag informera om att det (om killen var 15 år eller äldre då ni var tillsammans) egentligen är olagligt för honom att ha sex med dig. Den lagen finns till för att skydda barn från att utnyttjas av äldre. Jag förstår tyvärr inte riktigt vad du syftar på med din fråga "Var det farligt för mig att göra det?" och "Kan det skada mig på något sätt?". Skriv gärna till oss igen så svarar jag på detta. Du skriver att du behöver råd om hur du kan göra för att bli av med ångesten. Har du pratat med någon du känner om hur du mår och vad som har hänt? Kanske någon kompis, förälder eller kurator på skolan? Det kan vara skönt att få stöd från någon i sin närhet. Skriva som sagt gärna till oss igen, antingen här i frågelådan, på mailen eller i vår chatt!

Sköt om dig! Kram