Pella!

Hej jag är 13 år och jag mår allmänt jobbigt! Min kompis ringer o smsar mig precis HELA tiden o pratar om hur dåligt hon mår och att hon i te vill leva längre. Hon skär sig o röker. Jag har oxå testat röka några gånger oså för jag mår så dåligt. I sommras så fick jag närvsammanbrott hela tiden typ av personliga skäl men jag mår inte bra! Asso jag är inte så sugen av att prata men någon face-to-face men finns det några hemsidor där man kan prata med nån oså? Annars vart finns det ungdomsmottagningar i Uppsala? Tack!

Hej!

Det låter som att du har det jobbigt just nu. Det kan vara svårt att träffa någon och prata om sina problem, men som tur är så finns det flera organisationer som man kan kontakta genom chatt eller mail. Vi på Tjejjouren har chatt torsdagar och söndagar 19-21 och med oss kan du prata om vad du vill. Röda korsets har också chatt och även telefonjour vardagar 18-22 och helger 14-18. Du kan gå in på http://www.redcross.se/kontakt/telefonjour/ för att veta mer. Du kan även ringa till Jourhavande Medmänniska mellan kl 21-06 på 08-702 16 80. Om du känner att du faktiskt vill träffa någon så kan du kontakta din vårdcentral och be att få träffa en kurator eller psykolog. Det kan också höra av dig till Ungdomshälsan på 018-611 57 40 måndag - fredag 13.30 - 14.30  

och boka tid med kurator eller psykolog. Ungdomshälsan ligger centralt i Uppsala på Kungsgatan 25. Det kan vara skönt att bara få prata med någon om sina problem så jag tycker det skulle vara en jättebra idé att kontakta oss eller någon av de andra som jag har nämnt. För din vän som har självmordstankar får du gärna tipsa om dessa stödfunktioner, och även be henne höra av sig till Nationella Hjälplinjen på nummer 020 22 00 60. De har öppet 13-22 alla dagar.

Kram,

Uppsala Tjejjour