Vill du bli jourare? Ny utbildning!

>> ANSÖKAN STÄNGD <<

Vill du också engagera dig ideellt och bli jourare i Uppsala tjej- och transjour? Vi är alltid intresserade av nya peppade förebilder som vill stötta och peppa tjejer (cis och trans) och unga transpersoner. Nu har vi en ny utbildning i februari/mars!

För att bli jourare måste du gå en utbildning som hålls av Uppsala tjej- och transjour och som är till för att vägleda och utbilda dig i allt du behöver veta för ditt engagemang på jouren. Som jourare får du svara på mejl och chatt under jourtillfällen, arbeta utåtriktat, planera evenemang m.m. Du får även kontinuerlig utbildning samt handledning. Läs mer om jourarbetet här. Arbetet som jourare är ideellt vilket betyder att en inte får någon ekonomisk ersättning för sitt arbete.

Vad krävs?
Engagemanget ser olika ut hos alla våra jourare, men gemensamt för alla är att du som jourare:
 Identifierar dig som tjej (cis eller trans) eller transperson (exempelvis transkille, icke-binär, genderfluid)
 Är mellan 18-30 år
 Närvarar vid jourmöten (varannan onsdag kl 18-20, paus över sommar och jul/nyår)
 Har jour minst 1 gång/månad (en jour är ett chattillfälle, eller en veckas ansvar på frågelåda/mejl)
 Deltar i övriga aktiviteter (t.ex. kulturnatten, utbildning av nya jourare)
 Betalar en medlemsavgift på 20 kr/år
 Har en feministisk värdegrund och att en känner att en kan ställa sig bakom jourens värdegrund

Du behöver inga förkunskaper, bara hjärtat på rätt ställe!

Tillgänglighet i vår lokal
Stentrappa med sex trappsteg upp till entrédörren. Vårt mötesrum ligger på andra våningen utan hiss. Trappan upp till den våningen är bred och lite vriden. Från entrédörren till trappan finns två trösklar. En tröskel in till mötesrummet. Lokalen saknar tillgänglig toalett. Om du vill veta mer hur det ser ut eller har frågor kring detta, hör gärna av dig!

Utbildningen
Innan utbildningen börjar får du mer information och har ett individuellt samtal med någon på jouren för att vi ska kunna veta mer om dig och varför du vill bli jourare och även för att du ska kunna få veta mer om oss och vad det innebär att vara engagerad i jouren.

Utbildningen hålls under tre helgdagar, 15-16 februari samt 1 mars och har plats för ca 10 deltagare. Ett obligatoriskt informationsmöte inför utbildningen där vi också har kortare individuella samtal äger rum den 3 februari kl 18.00-20.00.

Observera att alla som blir antagna till utbildningen ska kunna visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Detta hjälper vi till med att beställa på första utbildningsdagen.

lördagen 15:e februari äter vi gemensam middag och övernattar på den kursgården vi är på då för att vi ska kunna lära känna varandra lite bättre!

OBS! Vill du bli jourare MÅSTE du närvara vid informationstillfället och alla utbildningsdagar. Om vi får in många sökande kommer vi behöva göra ett urval. Detta urval kommer då göras inom kort efter informationsmötet och sedan meddelas via mejl.

Informationsmötet kommer vara i vår lokal i centrala Uppsala och utbildningsdagarna kommer vara på en kursgård en bit utanför Uppsala (15-16/2) samt i vår lokal i centrala Uppsala (1/3).

Ansökan 
Är du intresserad av att bli jourare? Hör av dig till oss via mejladressen nedan senast den 27 januari:
 Berätta kort om dig själv
 Berätta varför du vill engagera dig i jouren
 Glöm inte att skriva kontaktuppgifter (telefonnummer och mejl)

Maila info@uppsalattj.se

Vi vill att vi som engagerar oss i jouren har olika erfarenheter med sig utifrån exempelvis bakgrund, intressen och sysselsättning. Vi vill att jouren ska bestå av personer med olika könsidentiteter, sexuella läggningar, hudfärger, funktionsvariationer och åldrar. Varför vill vi detta? Av flera anledningar:
  För att vi som jour ska kunna spegla våra stödsökanden.
  Olika erfarenheter ger fler perspektiv vilket skapar en bättre jour! Både för oss internt i jouren och för våra stödsökande.
  Vi arbetar normkritiskt i vår verksamhet.

Datum
27/1 - sista dag för ansökan
3/2 - informationsmöte kl.18.00-20.00 - obligatorisk närvaro
15-16/2 och 1/3 - utbildningsdagar - obligatorisk närvaro alla dagar

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.