Bli jourare!

En som håller armen om en annan

Vill du också engagera dig ideellt och bli jourare i Uppsala tjej- och transjour? Vi är alltid intresserade av nya peppade förebilder som vill stötta och peppa tjejer (cis och trans) och unga transpersoner!

Du som är tjej (cis eller trans) eller transperson och är 18-30 år kan bli jourare hos oss. Då får du först gå på en informationsträff där du får veta mer om oss och vad jourarbetet går ut på och för att vi ska få veta mer om dig och varför du vill bli jourare.

För att bli aktiv jourare ska du sedan genomgå vår grundutbildning i jourarbete som är till för att vägleda och utbilda dig i ditt framtida arbete i Uppsala tjej- och transjour. Vi har utbildning 1-2 gånger per år. Utbildningen brukar hållas över ca 3 helgdagar.

Som jourare kan du arbeta med många olika områden:
  Chatta och svara på mejl under jourtillfällen
   Anordna aktiviteter och evenemang
  Hålla i workshops, skolpass eller studiecirklar
  Hjälpa till administrativt
  Delta i debatter, skriva debattartiklar och insändare

Du får även kontinuerlig vidareutbildning för att kunna utvecklas och öka din kompetens. Vi försöker ta tillvara på den kompetens som redan finns i jouren och därför föreläser vi och utbildar varandra.

Dessutom får du en massa härligt syskonskap och systerskap på köpet!

Du behöver inga förkunskaper, bara hjärtat på rätt ställe och en feministisk värdegrund. Här kan du läsa lite mer om jouren!

Jag vill bli jourare - när är nästa utbildning?

Vi har stängt ansökan för denna termins utbildning (HT-2018). Nästa utbildning är i början av VT-2019, ansökan kommer öppna i december månad.

Vi annonserar alltid här på vår hemsida, på instagram och facebook när vi har satt datum för nästa utbildning och öppnat för ansökningar. Håll koll!

Vanligtvis har vi utbildning i:
  februari månad (info läggs upp i december)
  september månad (info läggs upp i juli/augusti)