Rosa bakgrund, illustration av två olika händer som tillsammans formar ett hjärta. Små symboler runt händerna.

Bra att du hittat hit!

Till oss kan du som är tjej (cis eller trans) eller ung transperson vända dig om du vill prata om någonting, vad som helst. Om du är glad, ledsen, arg, undrande eller om du har blivit utsatt för något. Inget problem är för stort eller för litet. Vi är alla tjejer (cis eller trans) och unga transpersoner och vi finns här för att lyssna på dig och ta dig på allvar. För att vi vill, och för att vi vet att det kan kännas skönt att prata med någon ibland. Du får vara anonym om du vill och vi som svarar har tystnadsplikt.

Du kan chatta med oss, skriva till vår frågelåda, eller boka ett personligt möte.

Porträttbild på jourjuristen Silvia Ingolfsdottir Åkermark

Fråga jourjuristen

Rebecca Mueller är Uppsala tjej- och transjours egen jurist. Hon tar emot frågor och funderingar från dig som är utsatt för brott och lämnar kostnadsfri juridisk rådgivning. Vilka rättigheter har jag som brottsoffer? Kan det vara en brottslig gärning jag utsatts för? Rebecca kan svara på frågor om polisanmälan, polisförhör och rättegång. Ingen fråga är för stor eller för liten! Uppsala tjej- och transjours jurist nås på mejlen jurist@uppsalattj.se.

Chatta med oss

Under våra jourtider kan du chatta med oss här.

Chatten är öppen tisdagar, kl 18:00-20:00, torsdagar, kl 19:00-21:00, söndagar, kl 19:00-21:00.

Tre tjejer

Tjejguiden

I Tjejguiden kan du läsa om ätstörningar, stress, kåthet, misshandel, rus, trakasserier relationer och mycket mycket mer!

Hbtq-färgerna i ett hjärta och transfärgerna i ett hjärta

Jouren <3 HBTQ

Uppsala tjej- och transjour vänder sig till ALLA tjejer (cis och trans) och unga transpersoner - oavsett sexualitet eller könsidentitet. Det ser vi som en självklarhet.