Chatta

Laptop med text

För att komma till chatten måste du vara på vår startsida och scrolla ned lite. Du kan komma till startsidan genom att klicka på texten "Tyresö tjejjour" högst upp på sidan (surfar du på dator ligger den till vänster, mobilen i mitten)

Chatten är öppen onsdagar och söndagar 18.30-20.30.

Alla olika tankar, känslor och frågor är välkomna! Vi har självklart tystnadsplikt och du får vara anonym.

Du kan alltid skriva ett meddelande till oss på instagram eller maila oss på tyresotjejjour@gmail.com

Vill du prata nu, men vår chatt är stängd? Du hittar fler chatt-tider på tjejjouren.se!

Fler bra sidor där du kan få stöd

Tyresö tjejjour finns här för att stötta och peppa dig! Men ibland behövs en annan typ av hjälp, så här har vi samlat några bra länkar till olika ställen som du kan vända dig till beroende på vad du behöver stöd eller hjälp med.

Tjejjouren
Här finns alla tjejjourer i Sverige samlade! Du kan ställa en fråga anonymt för att få stöd och pepp av jourtjejer i Frågelådan.

Tyresö Ungdomsmottagning
Hit kan du vända dig om du behöver hjälp med medicinska eller sociala frågor. Här finns bland annat läkare, gynekologer, barnmorskor och kuratorer. De har öppet hus och även en tid endast för tjejer att komma till mottagningen.

UMO
Umo är en ungdomsmottagning på nätet. Här kan du få mycket information om bland annat kroppen, sex eller olika problem man som ungdom kan uppleva.

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP
Om du känner att du behöver kontakta en psykolog eller ställa en fråga på deras sida kan du vända dig hit. 

BRIS
BRIS står för Barnens Rätt i Samhället. Du som är under 18 år kan ringa anonymt till BRIS på numret 116 111 för att få prata med en vuxen. Det är gratis att ringa, och numret syns inte på telefonräkningen.

Föreningen Storasyster
Hit kan du vända dig om du har blivit utsatt för sexuella övergrepp. Du kan  bland annat chatta, få stöd vid kontakt med myndigheter och vara med i stödgrupper.

Origo Stockholm
Här kan du som utsätts för hedersrelaterat förtryck få stöd, via mejl, telefon och i deras lokaler.

Somaya kvinno- och tjejjour
Här finns hjälp att få på många olika språk, till exempel arabiska, amarinja och spanska. De har kunskap i hedersrelaterat våld och förtryck.

Barnrättsbyrån
Här kan du som är mellan 0-21 år få hjälp. Du får träffa två av dem som jobbar där och berätta om din situation, sedan hjälper de dig med det du behöver. T.ex kan de ta kontakt med olika myndigheter och följa med dig på möten.

1000 möjligheter
Hit kan alla ungdomar höra av sig och chatta, om precis vad som helst. Det finns också en särskild chatt för dig som sålt eller säljer sex.

Jag vill veta
Här kan du få information om du varit utsatt för ett brott. Du kan läsa om vad som är brottsligt, var man kan få hjälp, vad som händer om man anmäler och hur det går till i en rättegång.