Pressklipp

Tjejjouren i Luleå finns fast de inte vill

Tjejjouren i Luleå firade i helgen att de har funnits i 20 år. "Fast vi önskar ju att vi inte skulle behövs", säger Anna Forssberg, en av två anställda på jouren.

Pressklipp
13/10

Megalopps /// Tjejjouren Jorun

Tjejjouren Jorun och Hyresgästföreningen Tuvan arrangerar en megaloppis. Det är en del av områdets trygghetsprojekt som ska sammanföra de boende och öka känslan av trygghet.

Pressklipp
19/9

Förslag om tusenfaldigt bidrag till Tjejjouren Tindra

– Äntligen, det här var på tiden. Ett mycket välkommet förslag för oss. Vi är en ideell förening som lägger all vår kraft på vår fritid. Med mer resurser hade vi kunnat vara ute mycket mer och jobba med det förebyggandet arbetet”, säger Josefin Landehag, ordförande för tjejjouren Tindra i Karlskrona.

Pressklipp
31/8

Tjejjouren Meja i Eskilstuna håller seminarium om samtyckeslagen

– Samtyckeslagen innebär framför allt att man har skiftat fokus. När någon har begått ett övergrepp, så lägger man mer fokus på vad den personen gjort för att inhämta ett samtycke. Så i stället för att rikta sig till offret och fråga: 'Vad gjorde du för att säga nej?', så riktar man fokus på förövaren och frågar: 'Vad gjorde du för att få ett ja?', förklarar Sofia Liedberg, projektledare på Tjejouren Meja i Eskilstuna.

Pressklipp
17/8

Indra Tjejjour byter namn

Tidigare Indra tjejjour, med bas i Sollentuna, har nyligen bytt namn till Indra queer, trans och tjejjour.

– Vi har varit en inkluderande jour för transpersoner och queerpersoner sedan vi startade men det har inte synts i namnet. Det blir tydligare vad vi gör med namnbytet, säger Therese ”Tess” Ekengren, samordnare på Indra queer, trans och tjejjour.

Pressklipp
3/8

Tjejjouren Norrköping: Vad saknar kommunen?

Tjejjouren i Norrköping ställer sig frågan varför en kommun med mångårig erfarenhet och kunskaper om hedersrelaterat våld missar en ung flickas rop på hjälp? 

Pressklipp
1/8