Pressklipp

Örebro tjejjour inbjudna till FN i New York

Om några veckor kommer FN:s kvinnokommission att anordna en konferens där kvinnors rättigheter ska diskuteras. Stina Odlingsson från Örebro Tjejjour kommer vara på plats och delta i arbetet med att förbättra flickors och kvinnors situation världen över. Den 10 mars lyfter planet till New York.

Pressklipp
20/2

Tjejjuren Miriam: Söker fler som vill stötta unga tjejer

För drygt ett år sedan öppnade tjejjouren Miriam i Arvika sin chatt för att stödja unga tjejer. Nu söker de fler som vill engagera sig i verksamheten.

– Det finns så mycket att göra. Eftersom allt är ideellt finns det ett tak för hur mycket man hinner med tanke på arbete och allt annat i livet. Vi behöver bli fler för att kunna göra mer av de visioner vi har. Det finns ett behov, säger Eva Salomonsson som sitter med i ledningen för tjejjouren och var med och startade verksamheten.

Pressklipp
17/2

Bioklubb för tjejer och transpersoner

Sundbybergs tjejjour, Stjärnjouren, startar bioklubb för unga tjejer och transpersoner. Med hjälp av gratis filmvisning av film med större bredd i karaktärer att identifiera sig med vill de skapa diskussion och möten.

Pressklipp
16/2

Uppsala Tjejjour: Ljusmanifestation mot sexuellt våld

Med anledning av den misstänkta våldtäkt som ska ha sänts live på Facebook arrangerades en ljusmanifestation mot sexuellt våld. Ett par hundra personer slöt på fredagskvällen upp på Stora torget i Uppsala.

Pressklipp
27/1

Till alla killar: Om du har skämtat om våldtäkt är du också skyldig

Varför tror många killar att de har någon slags distans till det grövsta våldet mot kvinnor och att de lever helt isolerat från det? Typ ”Jag har aldrig våldtagit någon tjej!!” eller ”Jag har aldrig slagit en tjej på käften!”.

Nej men du har förmodligen gjort något av detta; Skojat om våldtäkt - typ spridit ”The rape sloth” eller andra memes som anspelar på sexuellt tvång.

Pressklipp
24/1

De startar tjejjour i Västervik

Nu startar en ny tjejjour i Västervik. Bakom satsningen står Emilia Pil och Malin Viberg.

Både Emilia Pil och Malin Viberg jobbar till vardags inom Kvinnokrafts verksamhet, och har under en tid sett behovet av en jour för unga kvinnor. Nu tar de saken i egna händer och öppnar en jour för tjejer mellan 13 och 25 år.

– Vi ska finnas till för dem, som en extrasyster. Ingen fråga är för stor eller för liten, säger Malin Viberg.

Pressklipp
18/1

Gratis bio för tjejer och transpersoner

Sundbyberg tjejjour Stjärnjouren bjussar unga tjejer och transpersoner på bio på lovet. Det är filmen Girlhood som visas på Filmstaden Råsunda den 3 januari klockan 18.

Förutom film får man godis och popcorn, hälsar jouren.

Pressklipp
1/1

Fortsätter med Tjejjouren Cilla

Josefine Radegård är tillsammans med en annan tjej ansvarig för Tjejjouren Cilla i Karlskoga hemsida och frågelåda och det tänker hon fortsätta med även under halvåret i Chile.

– Jag kan inte delta i chatten från Chile men annars har jag tänkt sköta hemsidan som vanligt, säger hon.

– Cecilia, som är en nära vän sedan tidigare, frågade mig om jag ville vara med i en chatt med ungdomar och på så vis kom jag med i Tjejjouren Cilla.

Pressklipp
24/12

Tjejjouren i Eslöv: Räddare i julklappsnöden

För en del familjer är det svårt att få pengarna att räcka till julklappar åt barnen. Det vet tjejjouren – som genom initiativet ”Julhjälpen” samlar in leksaker åt behövande Eslövsfamiljer.

Pressklipp
22/12

Tjejjouren Tindra: Jul är inte alltid en glädjens högtid

Julen står för dörren och för många innebär det en glädjens tid. En tid då vi sammanstrålar med våra nära och kära under en efterlängtad ledighet i vintermörkret. För andra innebär jul och ledighet någonting helt annat.

Pressklipp
22/12

Stockholms Tjejjour: Oro att stöd till prostituerade försämras

Förändringarna innebär att mottagningen ska gå från långvarigt stöd till kortvarigt stöd, något som bland annat innebär att möjligheten till anonymitet försämras. Det kan i sin tur göra att personer i behov av hjälp inte orkar ta kontakt med mottagningen, menar Malin Meissner på Stockholms tjejjour.

Pressklipp
20/12