Pressklipp

Rädda Tjejjouren Skogsrå!

Nu kan vi SWISHA för att hjälpa unga tjejer ha en plats att vända sig till. Om ni vill/kan/har möjlighet får ni hemskt gärna swisha valfri summa till nummer: 123 096 05 83.

Pengarna går oavkortad rakt in i organisationen.

Pressklipp
23/4

Skogsrå: Tjejjouren är ingen bouleklubb – vi behöver kommunalt bidrag

Vi behöver pengar till internetuppkoppling så vi kan hålla chatten öppen, en sladd så vi kan använda projektorn när vi håller föreläsningar, pengar så vi kan utbilda fler volontärer så vi kan täcka upp de långa köerna och pengar till tryckkostnader av informationsmaterial så att alla unga som utsätts för våld i Sundsvall vet vilket stöd de kan få.

Det är ingen mänsklig rättighet att få spela boule, men det är en mänsklig rättighet att få leva utan våld. Mänskliga rättigheter ska gälla även i Sundsvall, låt oss få hjälpa till med det.

Pressklipp
20/4

Karlstads Tjejjour håller chatten öppen hela påsklovet

– Det är många tjejer som behöver stöd och någon att prata med. Dels för att det är storhelg och då finns det ett behov av någon att prata med. Det kan handla om de förväntningar som finns under storhelgerna och det kan vara extra jobbigt. Dessutom är det skollov vilket också kan öka behovet av stöd, för skolan kan många gånger verka skyddande, säger Elin Norgren, en av Karlstads tjejjours jourtjejer.

Pressklipp
13/4

Tjejjouren i Lund har startat Träffpunkten

– Vi startade Träffpunkten för att vi tyckte att det fattades en bra mötesplats i Lund för personer som definierar sig som kvinnor och tjejer. En plats där man kan vara sig själv och får ta den plats man själv vill, berättar Stina.

Pressklipp
8/4

Tjejjouren Skogsrå: inget kommunalt bidrag

– Verksamheten bygger helt på ideellt arbete. Alla jobbar gratis med vår chatt och telefonjour för att stötta och peppa unga tjejer. Men vi behöver också pengar för att kunna klara hyran och köpa nya telefoner till vår jour, säger Ida Eugenius.

– Dessutom vill vi komma ut i skolorna och prata om normer och jobba förebyggande mot sexuellt våld, säger Mathilda Genberg.

Pressklipp
31/3

Framtiden är ljus för Väsby tjejjour

Avtalet med kommunen betyder väldigt mycket för jouren och dess ideellt arbetande medlemmar. Ekonomin förbättras och de slipper lägga tid på bidragsansökningar. De kan också planera verksamheten mer långsiktigt.

Pressklipp
28/3

Väsby Tjejjour: Större möjligheter att satsa på unga tjejer

Under tre års tid kommer Väsby tjejjour får 150 000 kronor av kommunen. Stödet innebär mer tid åt verksamhet och mindre för att söka bidrag.
– Vi är fruktansvärt glada, säger Hannah Asad Aldorsson som är ordförande för tjejjouren.

Pressklipp
24/3

Väsby tjejjour får 150 000 kr i stöd

Väsby tjejjour startade för tre år sedan i syfte att ge tjejer någonstans att vända sig om de behöver vägledning eller bara prata med någon. Antingen via stödchatten som är öppen två timmar varje måndagskväll eller via mejl alla dagar på året.

Kommunen beslutade på onsdagen att teckna ett avtal om så kallat "idéburet offentligt partnerskap", IOP, med Väsby tjejjour. Jouren får 150 000 kronor i verksamhetsstöd år 2017, 2018 och 2019.

Pressklipp
23/3

Tjejjouren Väst: Nätet ska bli tryggare för tjejer

Tjejjouren Väst får bidrag för att kunna stötta. Föreningen Tjejjouren Väst får ekonomiskt bidrag av Göteborg Stad för att kartlägga och utveckla metoder att nå och ge stöd till tjejer som utsätts för övergrepp på nätet.

– Tjejjouren Väst kan komplettera stödet som staden och ideella organisationer redan bedriver för unga tjejer i Göteborg som riskerar att hamna i utsatta situationer, säger Ulrika Lantz Westman, utvecklingsledare i Social resursförvaltning. 

Pressklipp
23/3

Tjejjouren Tindra bjuder in Alling

– Vi jobbar med olika projekt kring unga tjejer, bland annat en chatt dit unga tjejer kan vända sig för att prata helt anonymt om allt som berör deras liv, förklarar Anna Hoff på Tindra som är en ideell och opolitisk förening som hjälper unga tjejer och ungdomar i Karlskrona kommun.

Pressklipp
16/3

Karlstads Tjejjour: Patriarkatet begränsar kvinnor dagligen

Var femte kvinna i Sverige blir någon gång under sin livstid utsatt för allvarligt sexuellt våld. 13 kvinnor i Sverige mördas varje år av en man i en nära relation. Detta trots att det redan år 1864 blir förbjudet för män att aga sina hustrur i Sverige. Nu är det år 2017, och i Ryssland har det precis blivit lagligt att misshandla sina fruar.

Pressklipp
8/3