Pressklipp

Tjejjouren Huddinge: ”Skam flyttar skammen dit den hör hemma”

Sedan Johanna Holm såg serien för första gången har hon lärt sig norska och fått flera internetvänner från Norge.

– Jag är en helt annan person nu, mycket säkrare på mig själv. Jag fattar att livet inte bara handlar om skolan.

Skam visar hur livet är, menar hon.

– Det är lätt att känna igen sig. Den kan hjälpa en och ge en tips.

Pressklipp
29/5

Tjejjouren Lina inviger nya lokalen

Tjejjouren Lina har sökt med ljus och lykta efter en plats att bedriva verksamheten på. Men på tisdagkvällen inviger man sin nya lokal på Industrigatan 2.

Pressklipp
29/5

Tjejjouren Huddinge: Anordnar SKAM-fest den 17 maj

Tjejjouren Huddinge firar den norska nationaldagen genom att anordna Skamfest för unga.

– Vi hoppas på en rolig, men tankeväckande kväll. Precis som serien, säger Malin Persson, en av initiativtagarna till festen.

Pressklipp
17/5

Tjejjouren Väst: ”De tycker att man får ta lite skit på nätet”

Att kallas hora, pressas att skicka nakenbilder eller få könsbilder skickade till sig drabbar många unga i den digitala världen. Samtidigt har vuxna runtomkring ofta ingen aning om hur de ska agera. Det här vill Tjejjouren Väst förändra, med ett nytt projekt mot digitalt våld.

Pressklipp
11/5

Sundbybergs Tjejjour: Jusrist som ska stötta unga brottsoffer

Sundbybergs tjejjour Stjärnjouren har utökat med en jourjurist som ska stötta och vägleda den utsatts för brott som sexuellt våld.

Var gränsen för ett brott går och hur man kan gå vidare och anmäla är exempel på hjälp som nu erbjuds målgruppen, tjejer och transpersoner i Sundbyberg upp till 25 år.

– Alla känner inte till sina rättigheter som brottsoffer och många som utsatts upplever ett stort avstånd till att skaffa juridisk hjälp, säger jourens Erika Willis.

Jourjuristen kontaktas på juristen@stjarnjouren.se.

Pressklipp
4/5

Rädda Tjejjouren Skogsrå!

Nu kan vi SWISHA för att hjälpa unga tjejer ha en plats att vända sig till. Om ni vill/kan/har möjlighet får ni hemskt gärna swisha valfri summa till nummer: 123 096 05 83.

Pengarna går oavkortad rakt in i organisationen.

Pressklipp
23/4

Skogsrå: Tjejjouren är ingen bouleklubb – vi behöver kommunalt bidrag

Vi behöver pengar till internetuppkoppling så vi kan hålla chatten öppen, en sladd så vi kan använda projektorn när vi håller föreläsningar, pengar så vi kan utbilda fler volontärer så vi kan täcka upp de långa köerna och pengar till tryckkostnader av informationsmaterial så att alla unga som utsätts för våld i Sundsvall vet vilket stöd de kan få.

Det är ingen mänsklig rättighet att få spela boule, men det är en mänsklig rättighet att få leva utan våld. Mänskliga rättigheter ska gälla även i Sundsvall, låt oss få hjälpa till med det.

Pressklipp
20/4

Karlstads Tjejjour håller chatten öppen hela påsklovet

– Det är många tjejer som behöver stöd och någon att prata med. Dels för att det är storhelg och då finns det ett behov av någon att prata med. Det kan handla om de förväntningar som finns under storhelgerna och det kan vara extra jobbigt. Dessutom är det skollov vilket också kan öka behovet av stöd, för skolan kan många gånger verka skyddande, säger Elin Norgren, en av Karlstads tjejjours jourtjejer.

Pressklipp
13/4