Pressklipp

Tjejjouren Madicken: Jo, striptease är objektifiering

Vad förmedlar objektifiering till unga tjejer och kvinnor? Jo, det som objektifiering gjort med oss i alla tider, att vi först och främst är en kropp som ska betraktas och bedömas av andra. I andra hand som en människa.

Pressklipp
20/9

Tjejjouren Luleå: "Vi måste prata om porrindustrin"

– Jag tror att man måste börja prata om det. I dag handlar pornografin till jättestor del om att förnedra och dominera. Vad gör det med våra unga människor som tittar på det här? Om du tittar på porr så är kvinnan helt underordnad. Jag menar, det ska inte vara en norm att ha analsex. Tjejer ska inte behöva känna att det är något alla gör, säger Anna Forssberg.

Pressklipp
13/9

Tjejjouren Lina tar sikte på en ny säsong

Efter lite sommarlovsledigt anordnar nu Tjejjouren Lina höstsäsongens första aktivitet, för kommunens tjejer och transpersoner. Platsen blir tjejernas nya och uppfräschade lokaler på Industrigatan 2, i det som tidigare var gamla Trosa tryckeri. På tisdag (29) bjuder man in till en informationskväll med pizza och där en del av planerna inför hösten kommer dras upp. Besökarna kommer även att kunna ställa frågor.

Pressklipp
25/8

Ystad får en ny tjejjour: ”Vi behövs i samhället”

Ystad kommer att för första gången få en tjejjour i kommunen. Det är Freezonen i Sydöstra Skåne som nu har beviljats pengar från socialstyrelsen för att starta upp en ny tjejjour för Ystad, Simrishamn, Sjöbo, Skurup och Tomelilla. Föreningen har tidigare haft en kvinnojour men kan nu alltså bredda sitt arbete.

Pressklipp
20/8