Pressklipp

Väsby tjejjour får 150 000 kr i stöd

Väsby tjejjour startade för tre år sedan i syfte att ge tjejer någonstans att vända sig om de behöver vägledning eller bara prata med någon. Antingen via stödchatten som är öppen två timmar varje måndagskväll eller via mejl alla dagar på året.

Kommunen beslutade på onsdagen att teckna ett avtal om så kallat "idéburet offentligt partnerskap", IOP, med Väsby tjejjour. Jouren får 150 000 kronor i verksamhetsstöd år 2017, 2018 och 2019.

Pressklipp
23/3

Karlstad Tjejjour: Tyst manifestation på kvinnodagen

Karlstads tjejjour uppmärksammar orättvisorna mellan könen genom en tyst manifestation som börjar på Stora torget klockan åtta på kvällen. Plakat och facklor är välkomna, men arrangörerna vill ha en tyst manifestation.

Pressklipp
6/3

Karlstads Tjejjour: Så firar vi systerskapet 8 mars

– Vi är alla offer för patriarkatet. När ni startade festivalen var vi bara åtta, nio år och det känns som det hänt mycket de senaste åren. När vi är ute i skolor får vi frågor om samtycke, hbtq och könsidentitet. Lärare och fritidsgårdspersonal är också engagerade. Men tänker man tillbaka så hade ju till exempel mormors mamma inte ens rösträtt. Det är helt sjukt, säger Gry Andersson, från Karlstads Tjejjour.

Pressklipp
1/3

Stödchatt har extra lovöppet hos Karlstads Tjejjour

De flesta känner nog att det är skönt att ha sportlov och vara ledig från skolan. Men inte riktigt alla. Så här säger Caroline Johansson, en av 17 ideellt arbetande tjejer på Tjejjouren:

– För en del ökar otryggheten under loven. Skolan kan vara en trygg plats, där man har vänner och bra vuxenkontakter. Hemma är det kanske mer otryggt. På ledig tid får man också mer tid att grubbla över jobbiga saker, säger hon.

Normalt är Karlstads tjejjour bemannad två kvällar i veckan. Men under sportlovet håller chatten öppet varje kväll mellan klockan 19-21.

Pressklipp
27/2

Karlstad Tjejjour ökar insatser på sportlovet

– Vi tror att behovet kan öka under sportlovsveckan. Skolan kan vara den trygga platsen i deras vardag, sen kommer de hem och det är inte alltid en trygg plats. Därför kan det vara skönt att kunna prata med oss om det här, säger Gry Andersson, samordningsansvarig på Tjejjouren i Karlstad.

Pressklipp
27/2

Karlstads Tjejjour stödchattar under sportlovsveckan

För många innebär sportlovet en skön ledighet från skolan. Andra blir oroliga över att tryggheten rubbas.

Karlstads tjejjour håller stödchatten öppen hela veckan för den som behöver någon att prata med.

Pressklipp
24/2

Örebro tjejjour inbjudna till FN i New York

Om några veckor kommer FN:s kvinnokommission att anordna en konferens där kvinnors rättigheter ska diskuteras. Stina Odlingsson från Örebro Tjejjour kommer vara på plats och delta i arbetet med att förbättra flickors och kvinnors situation världen över. Den 10 mars lyfter planet till New York.

Pressklipp
20/2

Tjejjuren Miriam: Söker fler som vill stötta unga tjejer

För drygt ett år sedan öppnade tjejjouren Miriam i Arvika sin chatt för att stödja unga tjejer. Nu söker de fler som vill engagera sig i verksamheten.

– Det finns så mycket att göra. Eftersom allt är ideellt finns det ett tak för hur mycket man hinner med tanke på arbete och allt annat i livet. Vi behöver bli fler för att kunna göra mer av de visioner vi har. Det finns ett behov, säger Eva Salomonsson som sitter med i ledningen för tjejjouren och var med och startade verksamheten.

Pressklipp
17/2

Bioklubb för tjejer och transpersoner

Sundbybergs tjejjour, Stjärnjouren, startar bioklubb för unga tjejer och transpersoner. Med hjälp av gratis filmvisning av film med större bredd i karaktärer att identifiera sig med vill de skapa diskussion och möten.

Pressklipp
16/2

Uppsala Tjejjour: Ljusmanifestation mot sexuellt våld

Med anledning av den misstänkta våldtäkt som ska ha sänts live på Facebook arrangerades en ljusmanifestation mot sexuellt våld. Ett par hundra personer slöt på fredagskvällen upp på Stora torget i Uppsala.

Pressklipp
27/1