Pressklipp

DP och HP till Huddinge Tjejjour: Vi lokala partier vill också stoppa våldet

I senaste numret av Södra Sidan presenteras Tjejjourens politikernkät där sju av tio partier i fullmäktige svarar på hur våldet i kommunen kan stoppas. Vi två lokala partier har inte fått frågan, trots att vi sitter i den styrande koalitionen och våra respektive kommunalråd har ansvar för socialt förebyggande arbete och jämställdhet.

Pressklipp
9/8

Det digitala våldet ökar: "Killgäng har byteshandel med bilder på tjejer"

– Det de utsätts för är mycket allvarligt och skadorna är stora, säger Gabriella Graflund, projektledare för kampanjen Connect with respect på Tjejjouren Väst.

Var femte tjej i åldern 10 till 16 har blivit utsatt för sexuella trakasserier på nätet, visar 2017 års upplaga av organisationen Friends nätrapport. Bland killarna är motsvarande siffra sex procent. Var tredje ungdom har fått utstå någon form av kränkningar online.

Pressklipp
4/8

Tjejjouren Miriam nattvandrar i Arvika

När Arvika hamnfest drar igång på torsdag kommer tjejjouren att finnas på plats. De kommer att nattvandra och dela ut respektarmband, precis som de gjorde förra året.

Pressklipp
2/8

Tjejjouren Meja: Ökade anmälningar kan vara en positiv utveckling

Både Suada Dani och Sofia Liedberg, projektledare på Meja, var, och är fortfarande, kritiska till hur polisen hanterade förra årets festivalsommar och mot de omdiskuterade armbanden.

– Det är som att förflytta ansvaret till tjejerna. Tyvärr tror jag inte att ett armband gör så stor skillnad. Man måste arbeta mer med killarna, säger Sofia Liedberg.

– Det handlar om en machokultur vi måste bryta ner, fyller Suada Dani.

Pressklipp
23/7

Tjejjouren Huddinge: ”Pojkar tvingas in i machorollen i skolan”

Våldet finns i Huddinges skolor varje dag och i många klassrum råder en stark machokultur. Det menar Tjejjouren Huddinge som har besökt nio av kommunens grundskolor. Vi måste börja förebygga tidigt, menar kommunens politiker. Samtidigt upplever lärarstudenter att de saknar verktyg för att jobba mot våldet.

Pressklipp
7/7

Förbjud nazistgrupper – och lär av historien

"Det är vår skyldighet att införa ett stopp mot dessa odemokratiska organisationer" säger Tjejjouren Väst och ungdomsjouerna Föreningen Tillsammans och Föreningen Storasyster tillsammans med 70 andra debattörer.

Pressklipp
3/7

Uppsala Tjej- och Transjour: Unga transpersoner har inte tid att vänta

Vi på Uppsala Tjejjour har därför breddat vår målgrupp så att alla unga transpersoner ska ha möjlighet att bli tagna på allvar, på sina villkor. Syftet är att alla unga transpersoner, till exempel transkillar, icke-binära, genderfluids med flera, ska kunna vända sig till oss för stöd. 

Pressklipp
29/6

Uppsala tjejjour utökar och blir tjej- och transjour

Uppsala tjejjour har sedan år 2005 stöttat tjejer via chatt och mejl. Nu kommer de att utöka och vända sig även till alla unga transpersoner.

Verksamheten kommer att se ut likadant som innan med den skillnaden att fler nu är välkomna att vända sig till Uppsala tjejjour.

Pressklipp
19/6