Pressklipp

Tjejjouren Meja i Eskilstuna håller seminarium om samtyckeslagen

– Samtyckeslagen innebär framför allt att man har skiftat fokus. När någon har begått ett övergrepp, så lägger man mer fokus på vad den personen gjort för att inhämta ett samtycke. Så i stället för att rikta sig till offret och fråga: 'Vad gjorde du för att säga nej?', så riktar man fokus på förövaren och frågar: 'Vad gjorde du för att få ett ja?', förklarar Sofia Liedberg, projektledare på Tjejouren Meja i Eskilstuna.

Pressklipp
17/8

Indra Tjejjour byter namn

Tidigare Indra tjejjour, med bas i Sollentuna, har nyligen bytt namn till Indra queer, trans och tjejjour.

– Vi har varit en inkluderande jour för transpersoner och queerpersoner sedan vi startade men det har inte synts i namnet. Det blir tydligare vad vi gör med namnbytet, säger Therese ”Tess” Ekengren, samordnare på Indra queer, trans och tjejjour.

Pressklipp
3/8

Tjejjouren Norrköping: Vad saknar kommunen?

Tjejjouren i Norrköping ställer sig frågan varför en kommun med mångårig erfarenhet och kunskaper om hedersrelaterat våld missar en ung flickas rop på hjälp? 

Pressklipp
1/8

50 miljoner extra till tjej- och kvinnojourerna

Syftet med bidraget är att stödja lokala kvinno- och tjejjourer i deras verksamhet med att erbjuda rådgivning, samtalsstöd och att följa med eller på annat sätt stödja kvinnor och tjejer i sina kontakter med myndigheter.

Pressklipp
19/7

Linda–Marie Nilsson föreläser i Eslöv

– Föreläsningen kommer att handla om hur man lär sig älska sin kropp. Hon kommer att prata om saker som är viktiga att prata om i samhället idag, säger Indy Lennartsson från Tjejjouren i Eslöv.

Pressklipp
6/6

Engagemanget i tjejjourer fortsätter att öka

 – Jag tror det handlar om metoo men ckså att den feministiska rörelsen har fått ett uppsving. Man vill engagera sig, för systerskapet och stötta och stärka varandra, säger Anna Ströander Wännäläinen som har varit engagerad i tjejjouren Miriam ett längre tag.

Pressklipp
5/6

Indra Tjejjour i samarbete med fotbollsklubb

Indra tjejjour, Sollentuna Kvinnojour och Sollentuna FK har en insamling där bidraget ska finansiera en sommarutflykt för utsatta kvinnor och barn hos Sollentuna Kvinnojour.

Pressklipp
5/6

Människorättsstipendie till Tjejjouren Väst

”Tjejjouren Väst fyller en otroligt viktig funktion i samhället. De finns där för unga som inte har någon annan att vända sig till, förser stödsökande med överlevnadsstrategier och hjälper utsatta personer att sätta ord på vad de varit med om som ger stöd till tjejer som behöver det via chatt, mejl och app.”

Pressklipp
29/5