Gilla83 

Orgasm

Orgasm kan beskrivas och kännas på olika sätt, för olika tjejer och olika gånger.

Att få en orgasm kan kännas som en explosion av känslor, en skön kramp, en värmevåg, ett sprakande kåtklimax, en liten nysning eller bara total avspänning. 

Innehåll

Vad händer när jag får orgasm?

Men vad är det som händer egentligen? Jo, bäckenbottenmusklerna drar ihop sig i takt med att du blir kåt och stimulerar dig själv.

Och till slut ”exploderar” muskelspänningarna och hela muskulaturen slappnar av i små sammandragningar. Samtidigt pumpas en massa hormoner och kemikalier ut i blodet som får dig att må bra.

Hur känns en orgasm?

En del känner hur hela kroppen spänns medan andra rycker till, utan att kunna kontrollera det. Det känns helt enkelt skönare och skönare för att till sist kännas jätteskönt. När orgasmen är över behöver de flesta tjejer bara vänta i några sekunder innan de kan börja ha sex igen och få flera orgasmer. Blygdläpparna är svullna och klitoris står redan i givakt, det är bara att fortsätta. Andra vill inte bli stimulerade på en stund.

Det går inte...

En del har svårt att få orgasm. Det vore fantastiskt om det fanns en manual att följa! Bli inte stressad om du inte når orgasmen utan fortsätt försöka på olika sätt. Under avsnitten Att ha sex och Onani har vi samlat många knep att ta till på vägen...

Faktagranskad av: Sandra Dahlén, sexualupplysare