Två telefonlurar
Gilla 

Organisationer och föreningar

Här hittar du länkar till och information om olika organisationer och föreningar som vi vill tipsa om.

Roks

www.roks.se

Roks är riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige och driver Tjejjouren.se tillsammans med Unizon. På deras hemsida kan du läsa om mäns våld mot kvinnor, eller hitta ett skyddat boende om du behöver gömma dig.

Unizon

www.unizon.se

Unizon driver Tjejjouren.se tillsammans med Roks. På deras hemsida kan du bland annat läsa om kvinnojourer och hitta kontaktuppgifter till dem.

BRIS

www.bris.se

BRIS är en förkortning av Barnens rätt i samhället och de har en stödtelefon för barn och unga. Dessutom kan du chatta och maila med BRIS.

Brottsoffermyndigheten

www.brottsoffermyndigheten.se

En myndighet som försöker öka rättigheterna för alla som utsatts för brott.

Bryggan

www.riksbryggan.se

Vänder sig till barn som har föräldrar som sitter i fängelset. Det finns en rad lokalavdelningar som bland annat erbjuder samtalsgrupper.

Friends

www.friends.se

En organisation som jobbar mot mobbning och andra kränkningar.

Linnamottagningen

www.kvinnonet.net

Arbetar mot våld som skrer i hederns namn och ger stöd och hjälp till ungdomar som lever med kontroll, hot och våld från fmailj, släkt eller närstående.

RFSL

www.rfsl.se

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter, har verksamheter och lokalavdelningar över hela landet. Alla riktar sig till homo- bi- och transpersoner. Bland annat har de en avdelning för ungdomar som du hittar här www.rfslungdom.se, en webbsida för dig som är ung hbtq och känner sig utsatt www.aldrigokej.se, och en brottsofferjour (www.rfsl.se/brottsoffer)

RFSU

www.rfsu.se

RFSU är Riksförbundet för sexuell upplysning. På deras hemsida hittar du tonvis med bra information om kroppen, sex, preventivmedel och könssjukdomar. De har också en egen klinik och rådgivning och terapi över telefon.

SPES

www.spes.nu

SPES är Riksförbundet för suicidprevention och efterlevnad. De riktar sig till alla som är intresserade av att veta mer om självmord eller som har en anhörig som tagit livet av sig. Det finns bland annat en telefonjour och en avdelning för unga.

Frisk & Fri

www.friskfri.se

Skriv i forumet, chatta med experter, läs om anorexia eller besök någon av lokalavdelningarna.

Shedo

www.shedo.org

Shedo står för Self Harm and Eating Disorder Organisation och är en organisation du kan höra av dig till om du lider du av ätsörningar eller självskadebeteende. Till Shedo kan du skicka mail, helt anonymt. De som svarar har själva haft problem, men mår bra idag.