Gilla12 

Hjälptelefoner, forum och chatt

Här hittar du länkar till olika hjälptelefoner, forum och chattar kring de ämnen som just du är intresserad av.

Självmordslinjen

mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen

Chatta, maila, ring: Hit kan du som mår dåligt eller du som är orolig för någon vända dig. Det går att chatta, blogga, maila och ta del av informationen som finns på sidan.

Stöd online

stodonline.se  Chatta

Chatta: Stöd online är en chatt för dig som haft sex mot ersättning eller t.ex. visat dig i webbcamen i utbyte för något, och vill ha stöd och råd.

Dina rättigheter

dinarattigheter.se  Chatta

Chatta: Du har rätt att själv välja ditt liv! Ingen annan kan bestämma vem du ska älska eller hur du ska leva ditt liv. Dina rättigheter handlar om dina behov, inte om din familjs eller släkts.

TRANSAMMANS

transammans.se

Samtalsgrupper: Transammans har samtalsgrupper för transpersoner och för anhöriga på flera orter i Sverige. De  erbjuder också utbildningar för skolor och andra verksamheter som vill vara en transvänlig plats och deras hemsida har massa bra info och tips.

Pegasus

pegasus.se  Chatta

Chatta: En anonym chatt för dig som är 15-25 år, hbtq och har funderingar om sex mot ersättning. På Pegasus hemsida kan du hitta massor med bra information och de har också en avdelning för yrkesverksamma.

Hjälplinjen

www.1177.se/hjalplinjen

Ring: Hjälplinjen erbjuder stöd anonymt, professionellt och kostnadsfritt och har öppet varje dag. Du kan kontakta Hjälplinjen för egen del eller om du oroar sig för någon annan. Det går att både ringa och skriva till Hjälplinjen, men också söka efter annat stöd i deras länksamling.

Jourhavande kompis

www.jourhavandekompis.se

Chatta: Röda korsets ungdomsförbund har Jourhavande kompis med chattjour och massor av bra information på sin hemsida. De har också chatt på dari!

Kvinnofridslinjen

www.kvinnofridslinjen.se

Ring: En stödtelefon för dig som har utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp – eller är anhörig till någon som utsätts.

Barnens hjälptelefon

www.bris.se

Chatta, maila, ring: BRIS har en hjälptelefon för barn och unga. Dessutom kan du chatta och maila med BRIS.

Funktionshinder.se

www.funktionshinder.se

Forum: Möt andra med funktionshinder, läs deras historier och diskutera i forumet.

Brottsofferjouren och Unga Boj

www.brottsofferjouren.se, www.ungaboj.se

Maila, ring: Har du utsatts för ett brott och vill prata om det? Brottsofferjouren har en jourtelefon och dessutom svarar de på mail. Det finns en avdelning speciellt för unga som heter Unga Boj. Där kan du chatta om tankar och känslor som handlar om brott.

RFSLs Brottsofferjour

www.rfsl.se/verksamhet/stod/rfsls-brottsofferjour

Maila, ring: Riksorganisationen för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter (RFSL) har en jourtelefon och mailstöd för homo-, bi- och tranpersoner som utsatts för brott.

Kyrkans jourtjänst

www.kyrkansjourtjanst.se

Maila, ring: Det spelar ingen roll vad du tror på eller om du är religiös över huvud taget. Volontärerna på Kyrkans jourtjänst lyssnar och stöttar dygnet runt över telefon.

HOPP - Riksorganisationen mot sexuella övergrepp

www.hopp.org

Maila, ring, skypea: Här kan du som blivit utsatt för sexuella övergrepp få stöd.

Nationella stödlinjen för spelare och anhöriga

www.stodlinjen.se

Chatta, maila, ring: Om du är orolig för ditt eget spelande eller för någon annan som spelar kan du kontakta Nationella stödlinjen för spelare och anhöriga.

Ananke - Svenska OCD-förbundet

www.ocdforbundet.se

Stödgrupper: OCD-föreningen Ananke är en förening för människor med tvångssyndrom.

NA - Anonyma narkomaner

www.nasverige.se

Maila, ring, stödgrupper: Anonyma narkomaner är en gemenskap för narkomaner som har slutat eller vill sluta med sitt missbruk.

AA och AA för unga - Anonyma alkoholister

www.aa.se, www.aa.se/information-om-aa/for-ungdomar

Maila, ring, stödgrupper: Anonyma alkoholister är en gemenskap för alkoholister som har slutat eller vill sluta med sitt missbruk.

ACA - vuxna barn till alkoholister och andra dysfunktionella familjer

www.aca-sverige.org

Stödgrupper: ACA (Adult Children of Alcoholics Anonymous) är en gemenskap för personer som vuxit upp i hem med problem, till exempel där någon varit missbrukare.

Al-anon och Al-anon för unga

www.al-anon.se, www.al-anon.se/Alateen

Stödgrupper: Alanon är en gemenskap för dig som är anhörig till en alkoholist eller missbrukare.

Jourhavande medmänniska

www.jourhavande-medmanniska.com

Ring: En jourtelefon som har öppet nattetid varje dag i veckan. De som svarar är inte professionella kuratorer utan vanliga medmänniskor.

Nattknappen, Stockholms län

www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Stadsdelssajter...

Ring: På fredagar och lördagar 23:00-03:00 kan du i Stockholms län ringa till Nattknappen för att prata med någon när du ensam är på väg hem.

Kuling.nu

www.kuling.nu

Chatta, forum: En mötesplats för dig som har en psykisk sjuk förälder. Läs om sjukdomar och andras berättelser, chatta eller diskutera i forumet.  

SPES - Riksförbundet för suicidprevention och efterlevnadsstöd

www.spes.se

Ring: SPES har en jourtelefon för dig som vill prata om sånt som har med självmord att göra.

Frisk och Fri - Riksföreningen mot ätstörningar

www.friskfri.se

Chatta, maila, ring, stödgrupper: En förening för personer med ätstörningar och deras anhöriga. Där kan du mejla, ringa, chatta och också träffas i stödgrupper.

SHEDO

www.shedo.se

Chatta, maila: Du kan mejla till SHEDO (Self Harm and Eating Disorders Organisation) angående ätstörningar och andra självskadebeteenden.

Jourhavande präst

www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Chatta, maila, ring: Här kan du prata med en präst som har tystnadsplikt. Du behöver inte vara kristen för att kontakta jourhavande präst.

Killfrågor.se

www.killfragor.se

Chatta: Här kan killar få stöd och hjälp i en anonym chatt.