Engagemang och stöd

Vi tar in och utbildar nya jourtjejer två gånger per år. Pga smittspridningen av covid-19 blev vårens studiecirkel inställd. Vi kommer därför att hålla två studiecirklar till hösten, en i september och en i november. Vi påbörjar rekryteringen i augusti men tar in intresseanmälningar löpande. Du kan läsa mer om uppdraget och exakta datum nedan. 

Vill du bli jourtjej hos oss?

Vi på Stockholms tjejjour jobbar feministiskt med att stötta och stärka tjejer. Det betyder att vi jobbar för alla tjejers rätt till stöd, oavsett till exempel etnicitet, funktionsvariation eller vilket kön en tilldelats vid födseln. En viktig del i vårt arbete är därför att motarbeta normer i samhället som skapar ojämlikhet och orättvisa. 

Som jourtjej är du ett stöd för tjejer som berättar om exempelvis psykisk ohälsa, ensamhet, fysiskt och psykiskt våld och sexuella övergrepp. Du behöver vara minst 18 år för att bli jourtjej hos oss och vi är i särskilt behov av jourtjejer som kan hålla stödsamtal på språk utöver svenska. Alla jourtjejer utbildas genom vår studiecirkel där vi lär oss mer om jourens arbete i en trygg och tillåtande miljö.

Datum för höstens studiecirklar 
Studiecirkel i september:
17/9 (kvällstid) samt 19-20/9 (heldagar)
Utöver dessa datum tillkommer två föreläsningar kvällstid under oktober/november. 

Studiecirkel i november:
5/11 (kvällstid) samt 7-8/11 (heldagar)
Utöver dessa datum tillkommer två föreläsningar kvällstid under november/december.

 
 

Är du nyfiken på det här sammanhanget? 
Kontakta oss på:
blijourtjej@stockholmstjejjour.nu
 

Berätta varför du vill bli jourtjej och ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig om du kallas till intervju. Vi kommer påbörja rekryteringen i augusti men hör gärna av dig redan nu om du är intressad. Skriv gärna om du behärskar något språk utöver svenska. Välkommen med din intresseanmälan!