Engagemang och stöd

Vi tar in och utbildar nya jourtjejer två gånger per år. Pga smittspridningen av covid-19 är vårens studiecirkel uppskjuten på obestämd tid. Vi tar in intresseanmälningar löpande! Du kan läsa mer om uppdraget nedan.

Vill du bli jourtjej hos oss?

Vi på Stockholms tjejjour jobbar feministiskt med att stötta och stärka tjejer. Det betyder att vi jobbar för alla tjejers rätt till stöd, oavsett till exempel etnicitet, funktionsvariation eller vilket kön en tilldelats vid födseln. En viktig del i vårt arbete är därför att motarbeta normer i samhället som skapar ojämlikhet och orättvisa. 

Som jourtjej är du ett stöd för tjejer som berättar om exempelvis psykisk ohälsa, ensamhet, fysiskt och psykiskt våld och sexuella övergrepp. Du behöver vara minst 18 år för att bli jourtjej hos oss och vi är i särskilt behov av jourtjejer som kan hålla stödsamtal på språk utöver svenska. Alla jourtjejer utbildas genom vår studiecirkel där vi lär oss mer om jourens arbete i en trygg och tillåtande miljö.

Är du nyfiken på det här sammanhanget? 
Kontakta oss på:
blijourtjej@stockholmstjejjour.nu
 

Berätta varför du vill bli jourtjej och ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig om du kallas till intervju. Skriv gärna om du behärskar något språk utöver svenska. Välkommen med din intresseanmälan!