Stockholms tjejjour söker flerspråkiga jourtjejer!

Vill du bli jourtjej hos oss? 

Vi på Stockholms tjejjour jobbar feministiskt med att stötta och stärka tjejer. Det betyder att vi jobbar för alla tjejers rätt till stöd, oavsett till exempel etnicitet, funktionsvariation eller vilket kön en tilldelats vid födseln.

Vår målgrupp är tjejer mellan 10-30 år som behöver någon att prata med. Det kan handla om att en mår väldigt dåligt, har självmordstankar och/eller har utsatts för våld eller övergrepp. Som jourtjej finns du där för att stötta, lyssna på och stärka stödsökande främst via chatt, telefon eller mail.

Vårt mål är att få en bredare spridning av språkkunskaper så att fler tjejer kan erbjudas stödsamtal på sitt modersmål. Vi behöver främst jourtjejer med kunskap i: turkiska, assyriska, kurdiska, arabiska, persiska, ryska, bosniska, kroatiska, serbiska, kantonesiska men alla språk utöver svenska och engelska är värdefullt.

Du behöver vara minst 18 år för att bli jourtjej hos oss. Alla jourtjejer ska genomgå en studiecirkel som hålls en gång per termin. Höstens studiecirkel startar med en välkomstkväll  17 sep (kvällstid) och följs av en helgutbildning 19-20 sep (heldagar). Samt ytterligare två föreläsningar kvällstid under oktober/november.  Utbildningen kommer att hållas digitalt.

Uppdraget är ideellt.

Är du nyfiken på det här sammanhanget?

Kontakta oss på:
blijourtjej@stockholmstjejjour.nu

I mailet vill vi gärna ha en beskrivning av du varför du vill bli jourtjej. Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig om du kallas till intervju. Om du inte vill ange ditt telefonnummer kontaktar vi dig via mail. Skriv även om du behärskar något språk utöver svenska. Välkommen med din intresseanmälan!

Bifogade filer

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.