Stockholms tjejjour i Almedalen!

I år anordnar Stockholms tjejjour ett seminarium tillsammans med Föreningen Tillsammans och WONSA - World of no sexual abuse. Seminariet heter "Vem har rätt till traumavård efter våldtäkt?" och syftar till att ge en lägesrapport om hur tillgången till specialistvård och specialistbehandling ser ut när en varit utsatt för våldtäkt eller sexuella övergrepp.

Vi vet att det är oerhört viktigt att en kommer rätt direkt när en byggt upp mod att söka hjälp och stöd. Det innebär att det måste finnas kunskap om sexuellt trauma dit en vänder sig, och att en kan landa i lugn och ro och att det känns tryggt. Dessvärre nedmonteras flera av de mottagningar som tidigare hade kompetens om just sexuellt trauma och kunde ta emot målgruppen under 2017. Detta ser vi mycket allvarligt på. 

Seminariet syftar till att prata om hur vi framåt kan säkerställa att det finns fullgod traumavård och behandling att få efter våldtäkt och sexuella övergrepp.  Detta kommer att diskuteras i ett panelsamtal som består av röster från målgruppen, forskare och yrkesverksamma. Vilka gemensamma lösningar kan vi hitta och hur kan behovet av specialistvård tillgodoses? 

Här är facebookeventet:  https://www.facebook.com/events/913278678854109/
Här är hittar du info i Almedalsprogrammet: 
http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/53918?redir=%2fevent%...

Varmt välkomna <3 

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.