Stockholms tjejjour behöver fler jourtjejer!

FULLT TILL HÖSTENS STUDIECIRKEL!
Vi har fått många intresseanmälningar och har nu stängt anmälan för höstens studiecirkel. Välkommen att söka till våren 2019!

Vill du vara med i en feministisk förening och stötta tjejer som behöver någon att prata med? Stockholms tjejjour behöver dig!

Vi behöver fler jourtjejer till vår stödverksamhet för att kunna möta trycket på stödförfrågningar, förra året tvingades vi neka över 1000 tjejer stöd på grund av det ökade trycket. Du behövs!

I höst arrangerar Stockholms Tjejjour en studiecirkel för nya jourtjejer - för att kunna stötta och stärka fler tjejer, med tjej menar vi alla som definierar sig som tjej. Vi möter allt från sexuellt våld, till psykisk ohälsa till att bara behöva få prata med någon.  Vårt mål är att få en bredare spridning av språkkunskaper så att fler tjejer kan erbjudas stödsamtal på sitt modersmål. Alla språkkunskaper utöver svenska och engelska är en merit*.  

Vad krävs för att bli jourtjej?
För att bli jourtjej hos oss måste du vara över 18 år och delta på vår studiecirkel i höst som består av en introkväll den 27 sep och en helgutbildning 29-30 sep samt två föreläsningar i oktober.

*Just nu har vi följande språk i jouren; bosniska, kroatiska, serbiska, ryska, nederländska, portugisiska, persiska, marockanska, franska, kantonesiska, mandarin, tyska, arabiska och spanska, men vi behöver fler jourtjejer till varje enskilt språk utöver svenska och engelska. Behärskar du något annat språk än ovan nämnda är det också mycket värdefullt!

Om oss:
Stockholms Tjejjour är Sveriges äldsta tjejjour och har funnits i över 20 år. Vi är en feministisk och separatistisk förening där tjejer stöttar tjejer - främst via chatt, telefon och mail. Men vi arbetar även utåtriktat och besöker skolor och fritidsgårdar där vi håller workshops och diskuterar normer kring sex, nätet med mera. Just nu är trycket i stödverksamhet så pass högt att vi behöver rekrytera fler jourtjejer dit.

Maila oss på blijourtjej@stockholmstjejjour.nu. Berätta om dig själv, vad du har för sysselsättning och varför du vill engagera dig. Lämna gärna ett telefonnummer som vi kan nå dig på.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.