Ny studiecirkel i vår

Behärskar du arabiska, polska, persiska, kurdiska eller andra språk utöver svenska? 

Vill du vara med i en feministisk förening och stötta tjejer som behöver någon att prata med? 

Stockholms tjejjour behöver dig!

En stor brist i samhället i allmänhet och ideella stödverksamheter i synnerhet är att få erbjuder stödsamtal på andra språk än svenska. Idag är stödet för tjejer som inte behärskar svenska språket bristfälligt och ibland obefintligt. Det vill vi ändra på.

I vår arrangerar Stockholms Tjejjour en studiecirkel för nya jourtjejer - för att kunna stötta och stärka fler tjejer. Vårt mål är att få en bredare spridning av språkkunskaper så att fler tjejer kan erbjudas stödsamtal på sitt modersmål.

Alla språkkunskaper utöver svenska och engelska är en merit. För att bli jourtjej hos oss måste du vara över 18 år och delta på vår studiecirkel i vår som består av en introkväll 8 feb och en helgutbildning 10-11 feb samt två föreläsningar under hösten.

Stockholms Tjejjour är en feministisk förening där tjejer stöttar tjejer - framför allt via chatt, telefon och mail. Men vi arbetar även utåtriktat och besöker skolor och fritidsgårdar där vi håller worshops och diskuterar normer kring sex, nätet med mera.

Med tjejer menar vi alla som definierar sig som tjej.

Maila oss på blijourtjej@stockholmstjejjour.nu. Berätta om dig själv, vad du har för sysselsättning och varför du vill engagera dig. Lämna gärna ett telefonnummer som vi kan nå dig på. 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.