Hanna Kihlander: "Under 20 års tid led jag av anorexia, men är sedan ett antal år helt frisk. Och fri. Och mår bra!"

 

I Sverige idag beräknas 130 000 unga människor lida av en allvarlig ätstörning. Att mörkertalet är stort tvivlar jag inte det minsta på. Jag kommer dagligen i kontakt med unga människor som lider av svåra ätstörningar, men som ännu inte tagit någon vårdkontakt. Hur kommer det sig att jag möter alla dessa människor? Jo, mitt namn är Hanna Kihlander och jag arbetar på Riksföreningen Anorexi/Bulimi-Kontakt. Utöver mitt arbete där har jag ett eget företag där jag reser Sverige runt för att föreläsa i ämnet ätstörningar. Jag har också gett ut en bok om anorexi med titeln ”Varje dag har vi en liten tävling”. Jag brinner helt enkelt för att förbättra ätstörningsvården, att krossa myterna om ätstörningar och för att hjälpa sjuka människor.

Vi i Riksföreningen Anorexi/Bulimi-Kontakt vill visa att man kan bli frisk och fri. Vi vet det. Föreningen består till största delen av personer som tidigare varit sjuka i ätstörningar, eller varit anhörig till någon som varit sjuk. Vi kan erbjuda jourtelefon, mentorer, föreläsningar, stödgrupper, anhöriggrupper och mycket annat.

Jag hör till de i föreningen som själv har varit sjuk. Under 20 års tid led jag av anorexia, men är sedan ett antal år helt frisk. Och fri. Och mår bra!

Om du inte mår bra, eller är kompis med någon som inte mår bra, tveka inte att höra av dig till oss. Titta på vår hemsida www.abkontakt.se för mer information.

 Det vore också roligt om du vill följa vår blogg och vara med i diskussionerna där: abkontakt.wordpress.com

Hanna Kihlander är veckans gästbloggare på Stockholms Tjejjours hemsida. Vill du också gästblogga om något du varit med om, är arg över eller tänker mycket på? Maila till my.vingren@stockholmstjejjour.nu för mer information!