Information om Örebro Tjejjour

Banderoll "Systerskap ger styrka" över två hjärtan och svalor

Vad är Örebro Tjejjour?

Örebro tjejjour är en partipolitisk och religiöst obunden feministisk förening. Vårt huvudsyfte är att skapa en fristad för tjejer som är, eller har varit utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexualiserat våld i olika former. Vi vill också stötta de tjejer som känner sig ensamma eller de som har behov av att prata med någon. Alla tjejer är välkomna till oss och inga problem är för små. 

För oss är det viktigt att alla tjejer som vänder sig till oss själva bestämmer om och när de vill dela med sig av sina upplevelser. Det är viktigt att de tjejer som kontaktar oss ska känna sig trygga i att delge sina berättelser, vilket självklart innebär att det som sägs och görs stannar hos oss då vi har avgett ett tystnadslöfte. Vi i jouren har ingen anmälningsplikt men hjälper gärna till vid eventuella kontakter med polis och andra myndigheter. Vid sådana eventuella kontakter tar vi alltid tjejernas parti och stödjer deras beslut vad som än händer.

Vad gör Örebro Tjejjour?

På måndagar klockan 18-21 har vi jourkväll då alla tjejer är välkomna att ringa, chatta eller maila med oss. Vi har även grupp som möter ungdomsgrupper och diskuterar jämställdhet och könsroller genom värderingsövningar.

Läs mer om oss under länkarna till höger!

Hur blir jag medlem?

Varje år genomförs två studiecirklar, en på hösten och en på våren, där nya jourtjejer utbildas. Du behöver anmäla ditt intresse till att delta i studiecirkeln och detta gör du genom att skicka in en ansökan. Ansökningsperioden öppnar en period innan studiecirklarna genomförs och det annonserar vi ut på våra sociala medier. Följ Örebro tjejjour på både instagram och facebook för att inte missa något! 

Vill du ha mer information om hur du kan engagera dej så maila oss på info@orebrotjejjour.se

Kontakt med oss som organisation

Om du undrar något om tjejjouren kan du kontakta 
ordförande Sean Salvador eller samordnare Sabina Tärnqvist på mejladress: info@orebrotjejjour.se