Information om Örebro Tjejjour

Banderoll "Systerskap ger styrka" över två hjärtan och svalor

Vad är Örebro Tjejjour?

Örebro tjejjour är en partipolitisk och religiöst obunden feministisk förening. Vårt huvudsyfte är att skapa en fristad för tjejer som är, eller har varit utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexualiserat våld i olika former. Vi vill också stötta de tjejer som känner sig ensamma eller de som har behov av att prata med någon. Alla tjejer är välkomna till oss och inga problem är för små. 

För oss är det viktigt att alla tjejer som vänder sig till oss själva bestämmer om och när de vill dela med sig av sina upplevelser. Det är viktigt att de tjejer som kontaktar oss ska känna sig trygga i att delge sina berättelser, vilket självklart innebär att det som sägs och görs stannar hos oss då vi har avgett ett tystnadslöfte. Vi i jouren har ingen anmälningsplikt men hjälper gärna till vid eventuella kontakter med polis och andra myndigheter. Vid sådana eventuella kontakter tar vi alltid tjejernas parti och stödjer deras beslut vad som än händer.

Vad gör Örebro Tjejjour?

På måndagar klockan 18-21 har vi jourkväll då alla tjejer är välkomna att ringa, chatta eller maila med oss. Vi har även grupp som möter ungdomsgrupper och diskuterar jämställdhet och könsroller genom värderingsövningar.

Läs mer om oss under länkarna till höger!

Hur blir jag medlem?

Varje år genomförs en studiecirkel där nya jourtjejer utbildas. Vill du göra en intresseanmälan eller ha mer information så maila oss på studiecirkel@orebrotjejjour.se så hör vi av oss med mer information!
Du kan även gilla Örebro tjejjour på facebook för att se våra uppdateringar!
Vi rekryterar just nu nya medlemmar! Ansök senast 26 oktober här! 

Kontakt med oss som organisation

Om du undrar något om tjejjouren kan du kontakta 
ordförande Emilia Hedberg eller samordnare Veronica Bäcklin på mejladress: info@orebrotjejjour.se