Ledsen och arg!

Hej!

Jag tycker att det är jättestarkt av dig att höra av dig till oss. Det låter som att du vill mycket, vilket är jättepositivt, samtidigt som det inte blir som du önskar. På det du berättar om den här tjejen låter det som att hon inte har behandlat dig bra, och det finns ingen anledning att du ska behöva anpassa dig efter henne. Du är viktig och det är viktigt att du får ha det bra. Man är omgiven av olika människor och alla kan man inte tycka om. Samtidigt kan man välja att omge sig med människor man tycker om och inte bry sig om människor som man inte mår bra av. Du beskriver att den här tjejen alltid får dig att känna dig osäker. Jag tänker att ett sätt att komma över det är att verkligen träna på att stå på dig. Även om man känner sig osäker kan man visa utåt att man inte är osäker, som att t.ex. sträcka på sig, prata tydligt och le. Tycker du att det är jobbigt att titta folk i ögonen kan du titta dom på näsroten (alltså näsan mellan ögonen). Om man prövar att bete sig på det sättet så uppfattar andra en som mer säker än vad man egentligen är vilket kan kännas skönt, och samtidigt så lurar man faktiskt hjärnan till att själv tro att man är säker. Alltså kan det ge bra resultat, även fast det krävs träning. Mitt råd är att inte låtsas om henne, och istället bry dig om de kompisarna som du vill umgås med.

Jag tycker att det var modigt av dig att mejla din rektor. Det låter som att det kan vara svårt att få byta klass just nu eftersom den är full, förhoppningsvis finns möjlighet att byta senare om någon slutar. Om du inte tycker att det känns bra med kompisarna i skolan kanske du kan börja med någon aktivitet på fritiden och träffa kompisar som du trivs med utanför skolan? Du skriver att det känns som att alla andra mår bra och har äkta vänner. Jag vill att du ska veta att det finns många, många personer som känner sig ensamma och önskar att de hade riktiga vänner. Du är inte den enda. Det som jag tror verkligen kan underlätta är att befinna sig på platser som man själv gillar, där finns ofta personer med samma intressen som en själv.

Du skriver också att du gråter hela tiden och önskar att du vore lycklig. Du förtjänar att vara lycklig! Har du pratat med någon om hur du mår? Jag tänker att det finns hjälp att få när det känns som så att man bara gråter och gråter. Det kan exempelvis vara skönt att få prata med skolkuratorn eller en kurator på ungdomsmottagningen som är vana att träffa tjejer i liknande situationer som dig. Dessutom är du alltid välkommen att höra av dig till oss, vi har öppet varje måndag mellan kl. 18-21: http://orebro.tjejjouren.se/

Jag hoppas att detta kan hjälpa dig en bit på vägen! Du är jättevälkommen att höra av dig igen med fler frågor och funderingar.

Sköt om dig!

//Örebro tjejjour

Hej Jag är så himla less på en tjej som nu går i min pararellklass. Jag går andra året på gymnasiet, och förra året gick hon i min klass. Hon har varit så oerhört elak och falsk mot mig under förra året. Jag känner knappt henne så ser ingen anledning till varför hon bör vara det. Saker som att "frysa ut mig, ignorerat, och hindrat mig från att få kontakt med vissa människor Är vad hon gjort. Hon är så sjukt manipulerande och FALSk. Jag har under hela ettan inte trivts så bra i min klass och inte riktigt trivts i någon sällskap och att hon nu har bytt klass gör mig arg då det kunde varit jag. För saken är den att jag precis börjat lära känna lite personer ur den klassen som hon nu går i och umgås med. Jag blir osäker så fort hon är i närheten, och att hon nu är med några som jag äntligen trivs med gör mig så ledsen och arg då det kunde ha varit jag. Alla andra älskar henne verkar det som, och det är bara mot mig hon visat upp den här falska förjävliga sidan!! Jag önskar att jag hade gått i den där klassen, och att det varit jag som umgåtts med människorna där. Jag har emailat min rektor om att jag skulle vilja byta till den klassen, men det är högst inte troligt att det kommer ske för att de nu är 32 st och klasserna får inte innehålla mer än 32 elever. Jag blir så besviken och ledsen, det känns som att så fort jag börjar känna nya intressanta människor så kommer hon upp oxh förstör för mig. Jag är rädd för att hon ska sabba min relation till dessa personer nu när hon umgås med dem. Sen vill jag ju mer än allt få byta till den klassen! Men då skulle det dock komma upp så många frågetecken om varför jag bytt och vad ska man då säga? Jag vill ju inte säga att jag inte gillade människorna i andra klassen liksom... Sen går hon ju där så hon skulle var göra allt i sin makt för att frysta ut mig ellwr nåt. Fast det kommer endå inte hända att jag får byta, jag har inte haft någon tur på ett helt år så varför skulle jag få det nu? Jag är så ledsen och arg och vet inte vad jag ska ta mig till. Känns som att "Herren" där uppe inte vill att jag ska vara lycklig. Jag bara gråter och gråter hela tiden, jag orkar inte ha det så. Jag vill bara vara lycklig och umgås med människor som får mig att må bra. Men det har ju ännu inte hänt, och jag förstår inte varför det ska vara svårt. Alla andra verkar må så himla bra och ha så många äkta vänner.

Frågan ställdes 1 september 2013

Kategori