Killen i skolan tafsar på mig

hejsan ! =D

jag heter isabelle och är en glad sommar tjej på 11 år
som gärna vill ha svar på två frågor , jag behöver verkligen eran
hjälp!
en kille i min klass taffsar och det är så himla jobbigt !
jag hatar det , vad ska ja göra för att han ska sluta?!?
lärarna lyssnar inte på mig...
jag går i femman i en skola..
han går i åttan i skolan i den ja går i ...
:o
men snälla hjälp mej med nästa fråga oxå !

jag går ju i femman och är 11 år vägde mig för två dagar sen och jag
väger ju faktist 43.9 och ja oroar mig så mycket för det, hört att man
väger som längden men jag är så kort !
jag är ju faktiskt bara 142 cm!?!
hjälp... snela ! )

Hej Isabelle! 

Jag vill börja med att svara på din fråga om killen som tafsar på dig. Att han gör det är fel, han har ingen rätt att ta på din kropp. Du skriver att du pratat med lärarna men att de inte lyssnar på dig. Det är viktigt att du får hjälp att säga ifrån till den här killen. Är det fler tjejer som blir utsatta av honom kanske ni kan ta stöd av varandra och hjälpa varandra att säga ifrån när han tafsar på er. Dessutom är det viktigt att du försöker prata med någon mer vuxen. Om det finns någon kurator eller fritidspersonal på skolan kan du vända dig till dem. Eller om du har dina föräldrar, någon kompis föräldrar eller någon annan vuxen du känner förtroende för.

Det han gör mot dig är inte ditt fel och han måste sluta med det. Så ta hjälp av varandra om ni är flera som blir utsatta, säg ifrån till killen och prata med fler vuxna så att han slutar tafsa på dig. 

Vad gäller frågan om din vikt och din längd så vill jag skriva att du inte ska oroa dig för varken vikten eller längden.  Från 11 års ålder och uppåt kan puberteten börja spela roll och vikten kan gå upp och ner. Man växer oftast också på längden några centimeter. Det låter som att du har en vikt som är vanlig för din kroppslängd. Vad siffrorna på vågen säger spelar inte så stor roll, det viktigaste är att du mår bra i din kropp och att den är frisk och orkar med allt du vill göra. Det finns inga riktlinjer som säger att man ska väga som längden utan alla väger vi olika mycket. Så tänk lite mindre på vad vågen säger och tänk på vilken frisk och bra kropp du har! 

Kram från Örebro Tjejjour

Frågan ställdes 26 mars 2010

Kategori