Jess !

Hejsan. Jag är en tjej i tjugoårsåldern som både har depression och ångest som diagnos, vilket jag får hjälp med. MEN, jag har sex fast jag inte vill. Kan vara flera per dag, i perioder kan jag låta bli men då skär jag mig så pass illa att jag får sy på akuten, så jag ser att första alternativet är bättre. Personerna jag har sex med är oftast 10-15 år äldre, och oftast hårdare sex. Är jag inte tillräckligt våt trycker de bara på. Fått lite lättare slag, men har ju inte direkt sagt emot. Men efteråt finns en enorm ångest kvar och jag vill bara skada mig ännu mer. Jag vill inte det här längre, men vet inte vart jag kan vända mig för att få hjälp. Det är ett självskadebeteende som jag inte vet hur jag ska bli av med.Väldigt tacksam för svar

Hej Jess!

Vad modigt att du vågar höra av dig till oss med din fråga och dina tankar. Du skriver att du har depression och ångest som diagnos och att du har sex mot din vilja och skär dig som självskadebeteende. Du skriver att du har diagnoser, har du någon kontakt med vården, någon du kan få hjälp av därifrån? Finns det någon runt omkring dig som vet om det här som du skriver om? Finns det någon du skulle kunna berätta för, som kan stötta dig i att söka hjälp?

Du undrar vart du kan vända dig för att få hjälp. Du kan vända dig till psykiatrin i det län du bor och berätta hur du mår och få hjälp därifrån. Ibland kan det vara väntetid för att få komma dit, så det kan vara bra att försöka hitta strategier för att kunna klara av ångesten om det går. Finns det något annat än att skära sig eller ha ofrivilligt sex som brukar hjälpa? Det finns olika strategier som fungerar olika för olika personer, kanske kan du hitta någon som fungerar för dig? Här kan du hitta en lista med olika förslag: http://shedo.se/stod/fardighetslista/?hc_location=ufi

Att ha sex med någon som inte vill är aldrig okej. Att man inte säger nej betyder inte att man har gett sitt samtycke. Det gäller både sexet och slagen som du berättar om. 

Om du behöver någon att prata med innan eller under tiden du får hjälp så får du gärna kontakta någon av tjejjourerna som finns i landet. Där kan du få stöd och någon som lyssnar. Om det behövs kan de också peppa dig och kanske hjälpa dig att hitta rätt när du ska söka hjälp. Du kan kontakta en jour genom att trycka på "Kontakta en jour" här på sidan. 

Du ska inte behöva må som du gör, det finns hjälp att få. Mycket omtanke och värme från oss. Vi tror på dig!

/Tjejjouren

Frågan ställdes 12 april 2015

Kategori